Bataie cu furci, bate, topoare, pistoale si gaze lacrimogene in Suceava

Ultima actualizare: 10-10-2012 09:07

Pamantul a ramas prima obesie si blestemul de generatii al taranului roman. In Suceava, 50 de gospodari si 30 de angajati de la o firma de paza mai aveau putin si porneau o noua rascoala.

Doi copii de nici cinci ani si trei adulti au ajuns la spital dupa ce au cazut victime nevinovate in aceasta incaierare cu furci, bate, topoare, pistoale si gaze lacrimogene. Multi altii au fost schiloditi, iar rudele i-au purtat pe brate acasa.

Cand au ajuns politistii si jandarmii, cu zece masini, au apucat sa vada doar cum angajatii firmei de paza fug intr-un camion. Campul era presarat cu victimele lor. Tineri si batrani, impuscati sau batuti, nu se mai puteau ridica din tarana. Toti isi spuneau pasul intr-o harmalaie de nedescris.

Localnicii din Hintesti povestesc ca sambata dimineata au aflat ca pamanturile pentru care au acte de proprietate ar fi fost vandute unui austriac. Iar angajatii acestuia au intrat cu tractoarele pe tarla la arat. Taranii s-au asezat in fata lor si le-au oprit, numai ca lucratorii au chemat o firma de paza sa le deschida drumul. Asa a inceput batalia.

Bodyguarzii insista ca ei au fost cei atacati si neaga faptul ca ar fi tras cu gloante de cauciuc. Oricum, victimele au depus plangeri.

Cat despre litigiul pentru cele 148 de hectare, subprefectul de Suceava precizeaza ca localnicii au acte de proprietate pe care le-au obtinut dupa '89, doar pe baza unor declaratii date de martori. Autoritatile cred ca aceleasi parcele au fost vandute de cateva ori si ca austriacul a cumparat fara sa stie ca lotul are mai multi stapani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO