Povestile impresionante din spatele vietilor curmate la Tuzla
UPDATE: Impreuna cu tinerii minunati si visele lor inaltatoare despre zborul in nori, salturi in gol si scufundari in mare a murit si comandatul scolii de aviatie de la Buzau.
Avea 49 de ani si doi copii. Iar avioanele erau sufletul lui. La fel de adevarat este ca nu de putine ori le-a marturist celor de acasa ca aparatele sunt vechi si nesigure. Dar nu le-a abandonat.
Comandorul Nicolae Jianu si-a inceput cariera chiar la scoala de aviatie de la Boboc. 20 de ani mai tarziu, in 2007, a devenit comandantul ei. Le insufla elevilor pasiunea pentru zbor si nu uita niciodata sa ii felicite pe cei care isi respectau meseria.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La 48 de ani era un pilot de clasa 1 cu o multime de ordine si medalii. Doi copii, sotia si parintii lui plang de luni seara fara incetare. L-au pierdut la 49 de ani.
Nicolae Jianu avea in spate zeci de mii de ore de zbor si a predat inclusiv in America.
Rudele cred ca, pur si simplu, aceasta i-a fost soarta. A trait o viata cu sufletul in nori, chiar daca a stiut ca ar putea oricand sa se prabuseasca.
Numele locotenentului Lavinia Guita sta scris pe aceeasi lista a suferintei. Tanara de 26 era singura femeie-pilot de Antonov 2 de la scoala militara de aviatie Boboc. Luni seara a fost gasita langa elicea avionului prabusit la Tuzla. Si-a atins visul chiar cu pretul vietii, spun profesorii.
Pe langa zbor, Lavinia traia si prin pictura. Ii placeau icoanele pe sticla si le dadea viata cu mare sensibilitate.
Mama si sora Laviniei au ajuns marti la Constanta, sa-i duca acasa, la Medias, trupul sigilat in sicriu. E mult amar in foarte multe case.
12 oameni care si-au iubit meseria vor fi mereu nu doar in memoria familiilor, ci si in a noastra. Ei sunt: Comandorul Nicolae Jianu, locotenent-comandorul Catalin Vicentiu Antoche, locotenent Lavinia Guita, maistrul militar clasa I Razvan Ranghet, locotenent Liviu Antim, maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cismasu, maistrul militar clasa a II-a Catalin Radoi, maistrul militar clasa a III-a Badut Papuc, fruntasul Constantin Vladut Sarman, fruntasul Marius Catalin Chioveanu, fruntasul Cosmin Furtuna si soldatul Cosmin Florescu. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace, iar cerul fie cu ei!