Ucisa de neglijenta medicilor din Baia Mare!


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 01:17
Data publicarii: Joi 25 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Baia Mare

Nu trece zi in care sa nu ne ingrozim de ceea ce se poate intampla in spitalele din Romania, de dramele unor oameni care mor cu zile, dupa cum striga rudele lor.


De aceasta data, curg lacrimi intr-o familie din Maramures dupa ce o copila de 15 ani s-a stins, rapusa de o meningita descoperita prea tarziu. Medicii care au consultat-o in doua randuri la spitalul judetean si inca o data in localitatea Birsana i-au dat tratamente pentru o simpla raceala. Abia la a patra incercare, in Sighetu Marmatiei, i s-a descoperit boala. Dar atunci nu mai era nimic de facut.

Parintii ii acuza pe medici de neglijenta si lipsa de profesionalism. Cei de la spitalul din Baia Mare sustin ca nu au nicio vina. Nu li s-a parut ca fata prezinta simptomele unei meningite.

Dupa consult, adolescentei i s-a prescris paracetamol. I s-ar fi reprosat, apoi, ca a apelat la serviciul de urgenta, spun parintii.

Cum fata de 15 ani nu si-a revenit nici in urmatoarele trei zile, familia a mai incercat o data la spitalul judetean. Nici acum, insa, medicilor din Baia Mare nu li s-a parut ca ar avea mai mult de o simpla raceala. Acelasi diagnostic l-a dat si medicul de familie.

Parintii au intrat in panica in clipa in care au vazut ca fata lor nu mai respira. Au decis sa-si incerce norocul la Sighetu Marmatiei.

17 ore mai tarziu, oamenii au primit o veste dureroasa: Ana murise. E numai si numai vina medicilor, spun parintii fetei, care vor sa-i dea in judecata pe cei care le-au tratat copilul cu atata superficialitate.

Politia din Sighetu Marmatiei si Parchetul de pe langa Judecatoria din localitate s-au sesizat, la randul lor, din oficiu, deschizand propriile investigatii. Colegiul Medicilor nu a primit deocamdata o sesizare oficiala de la familie, dar a anuntat ca deschide, oricum, o ancheta. In acelasi timp, conducerea Spitalului Judetean din Baia Mare face propria investigatie. Este extrem de important ca anchetatorii sa stabileasca daca tanara ar fi avut sanse sa traiasca, in caz ca diagnosticul ar fi fost pus mai repede. Din pacate, rezultatele anchetei interne nu vor fi facute publice mai devreme de vinerea viitoare.

Acesta nu este nici primul nici ultimul caz in care, in spitalele din Romania, pacientii au de suferit din cauza superficialitatii personalului medical. Copilul operat de "buza de iepure" care a murit subit dupa operatie sau bebelusii arsi la maternitatea Giulesti sunt doar doua din cazurile recente care fac ca imaginea sistemului sanitar romanesc sa se deterioreze pe zi ce trece.

Tu cum comentezi situatia din spitalele din Romania?

Revoltator: copil operat de buza de iepure a murit subit dupa operatie
Bistrita: scandalul in cazul baiatului ucis de asistenta maternala continua
Constanta: medicii de la spitalul judetean, acuzati de moartea unei fete
VIDEO PROTVPLUS.RO