Inchis pe nedrept! Primeste 500.000 de lei despagubiri de la stat

Dată publicare: 19-01-2009 00:00
Dată actualizare: 11-05-2012 17:30


Un nou caz controversat arunca in derizoriu justitia din Romania. Este vorba despre cel al unui barbat care urmeaza sa primeasca 500.000 de lei de la stat pentru ca a facut degeaba un an si jumatate de puscarie, fiind acuzat de furt.


Necazurile lui Constantin Onu au inceput in 1997, cand era angajat la un depozit din Bucuresti. Fusese insarcinat, intre altele, cu paza firmei pe timpul noptii. La un moment dat, din incasarile societatii au disparut 46.000 de marci, iar Constantin a devenit suspect principal. 

Degeaba a incercat sa le explice politistilor ca, in noaptea cu pricina, parasise depozitul si se distra intr-un bar. Omul spune ca a fost batut crunt si obligat sa recunoasca ceva ce nu a facut. A primit zece ani de inchisoare.
 
In octombrie 1997, Constantin intra pe portile inchisorii Jilava, unde a stat, de altfel, un an si sapte luni, pana cand s-a gandit sa-si retraga declaratia semnata, spune el, sub amenintarea pumnilor.

Judecatorii l-au eliberat, insa au urmat inca sase ani grei de audieri si procese. Abia in 2005, magistratii au decis ca Onu este nevinovat.

Constantin a deschis, la randul lui, un proces impotriva statului si a cerut, initial, un milion de euro despagubiri.

In instanta s-a reprezentat singur si... a castigat. Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis ca omul a fost nedreptatit si ca merita 500.000 de lei. Mult prea putin, crede reclamantul.
 
Constantin are acum 38 de ani si spera ca va putea sa isi refaca viata. Cu banii castigati de la stat vrea sa isi deschida un atelier de tinichigerie.

Tags: procese,


VIDEO PROTVPLUS.RO