Explozie puternica intr-o comuna din Buzau! Doi oameni au fost raniti

Dată publicare: 07-01-2009 00:00
Dată actualizare: 27-04-2012 02:34


UPDATE: S-au cutremurat din temelii casele unei comune din Buzau, dupa ce o butelie a explodat violent intr-una dintre ele. O localnica, ajutata de un vecin, incerca sa monteze recipientul cu gaz si amandoi s-au ales cu arsuri grave.


Casa a fost spulberata de explozia din bucatarie, unde proprietara, o femeie de 72 de ani, incerca sa monteze o butelie la aragaz. Ce n-a doborat suflul exploziei, a mistuit apoi incendiul. Batrana si barbatul de 38 de ani, care o ajuta la montarea buteliei, s-au ales cu arsuri pe tot corpul.

Alertati de zgomot si ghidati de lumina flacarilor, mai multi localnici au venit in fuga cu gandul sa mai salveze ceva. Unul dintre ei a sunat imediat la pompieri.

Proprietara casei si barbatul care venise sa o ajute au fost transportati de urgenta la spitalul din Buzau.

Medicii spun ca cei doi pacienti au arsuri pe aproape jumatate din corp, dar viata lor este in afara pericolului. Au insa nevoie de mai multe saptamani de ingrijiri, pana cand se vor putea intoarce acasa. 

Femeia, care locuia singura, va fi dealtfel nevoita sa isi repare locuinta inainte sa se poata intoarce acolo. Intre timp, pompierii si politistii au inceput o ancheta si incearca sa afle ce anume a provocat explozia.

Tags: accidente,


VIDEO PROTVPLUS.RO