Noi informatii in cazul marinarilor romani rapiti de piratii somalezi!

02-03-2009 00:00

Doi marinari romani, sechestrati de pirati la bordul unei nave traiesc un adevarat cosmar pe coasta Somaliei.

Romanii, un ofiter si un motorist, au fost rapiti de piratii somalezi. Navigatorii fac parte dintr-un echipaj format din 22 de persoane, imbarcate pe nava Sal Dan Ha, sub pavilion Malta.

Informatia privind rapirea celor doi navigatori a fost facuta publica luni dimineata de catre Adrian Mihalcioiu, liderul Sindicatului Navigatorilor.

Potrivit acestuia, echipajul, care efectua un voiaj pe ruta Slovenia – Malaesia, a fost atacat pe 22 februarie, pe coasta Somaliei.

Mai multe ambarcatiuni cu pirati inarmati ar fi tras langa nava, fortandu-i pe navigatori sa se predea. Nava este de tip mineralier si are 75.000 de TDW.

La bord se mai afla 19 filipinezi si un ucrainean.

Sotia brasoveanului care conduce nava sub pavilion maltez spune ca vorbeste zilnic la telefon cu barbatul, care i-a spus ca situatia ostaticilor este grava, in conditiile in care rapitorii se drogheaza si sunt inarmati.

Cu toate ca deocamdata vorbesc zilnic la telefon, femeia a spus ca sotul sau a atentionat-o ca s-ar putea sa urmeze o perioada cand nu va mai putea lua legatura cu familia.

Comandantul navei capturate de piraţi somalezi, Adrian Hududui, in varsta de 41 de ani, din Brasov, este casatorit din 1995 si are doi copii - o fata de 13 ani si un baietel de trei ani si jumatate.

A plecat din tara in 5 iunie 2008 si urma sa se intoarca in 10 martie.

Tags: rapiri,


VIDEO PROTVPLUS.RO