Toate intrarile in Chisinau sunt blocate de barierele politiei

Ultima actualizare: 26-07-2012 12:05

Luati pe nepregatite de amploarea protestelor, comunistii moldoveni au izolat Chisinaul de restul tarii, ca nu cumva demonstrantii sa primeasca intariri din provincie. Inclusiv retelele de telefonie mobila au cazut in zona capitalei.

Vrem sa atentionam opinia publica internationala, OSCE-ul in special, sa nu recunoasca alegerile.
Dan Caranfil, lider Asociatia Tinerilor Basarabeni din Iasi

De la granita au fost intorsi nu doar ziaristii romani si straini, ci si cetatenii moldoveni banuiti ca se intorc din strainatate pentru a se alatura protestelor.

Toate intrarile in Chisinau sunt blocate de barierele politiei. Blocajul se intinde si in spatiul virtual: toate site-urile din Republica Moldova sunt inaccesibile, pentru ca in zilele precedente, toate informatiile legate de proteste au venit de pe bloguri si forumuri.

In plus, televiziunea nationala transmite doar emisiuni distractive sau documentare, iar radioul public muzica populara.

Vrem sa facem ceva pentru tara asta, macar acum, ca deja ne-au calcat in picioare rusii si comunistii. Un pic imi este frica, dar ma gandesc ca asta e pentru viitorul tarii mele.
Irina Tarda, studenta
Din acelasi arsenal de oprelisti fac parte si blocajele de la granita cu Romania. Oficial, nu s-au anuntat niciun fel de restrictii, dar granicerii nu au permis intrarea in Republica Moldova a ziaristilor romani si straini. Mai mult, i-au oprit si pe studentii basarabeni, plecati cu autocarul spre Chisinau.

Tinerii nu se dau insa batuti si spun ca vor incerca sa ajunga la Chisinau cu alte masini decat cele blocate.

Pana cand reteaua de internet din Republica Moldova va fi din nou stabila, stirile www.protv.md vor fi gazduite de site-ul www.stirileprotv.ro, intr-o sectiune speciala: http://stirileprotv.ro/exclusiv/protvmd/

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO