Gravida de 240 kg a nascut! Are o fetita de aproape 3 kg!

Ultima actualizare: 02-10-2012 10:40

UPDATE: Succes pentru medicii de la Spitalul Universitar din Bucuresti, care au facut posibila o nastere unica in Romania. Gravida din Olt, de 240 de kilograme, a adus-o pe lume cu ajutorul lor pe Elena-Anisoara, o fetita de aproape 3 kilograme.

A fost o adevarata provocare, isi amintesc cei din sala de operatii, care au fost nevoiti sa inlocuiasca obisnuita masa cu un pat de campanie.

Victoria a nascut joi dimineata prin cezariana - medicii au ales aceasta varianta pentru ca ritmul cardiac al fatului incepuse sa scada. Tanara a fost asezata pe un pat special, pentru ca o masa de nasteri obisnuita nu suporta mai mult de 160 de kilograme.

Operatia a durat aproape o ora si jumatate, iar gravidei i-a fost administrata o cantitate de anestezic de 4 ori mai mare decat in mod normal.

Dupa interventie mama a fost dusa la Reanimare, iar fetita, care a primit nota 8 de la doctori, in sectia de neonatologie. A venit pe lume cu 2 saptamani inainte de termen, dar acest lucru nu pune probleme.

Este posibil insa ca cea mica sa mosteneasca riscul de a dezvolta obezitate morbida. De altfel, mama sufera si de hipertensiune si de hipotiroidie.

Intr-o comuna din judetul Olt este veselie mare. Tatal, emotionat tare, isi asteapta fetele acasa. Dar pana la externare va mai trece probabil o luna.

Cazul gravidei de 240 kilograme este unic in Romania. Recordul mondial ii apartine unei rusoaice - cantarea 250 de kilograme atunci cand a devenit mama.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO