Bucurestiul sub asediu! Simulare de cutremur in Capitala!
Un antrenament cat se poate de real pentru situatia in care Bucurestiul ar fi afectat de un cutremur devastator si-au dorit si au si realizat responsabilii care ar trebui sa intrevina la o astfel de nenorocire.
Au actionat dupa un scenariu potrivit caruia in zona Vrancea s-ar fi produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 pe scara Richter, urmat de trei replici. Exercitiul spunea ca, dupa seism, in Capitala 437 de oameni ar fi surprinsi sub daramaturi, 143 raniti si 48 morti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Exercitiul a facut ca Bucurestiul sa para vreme de doua ore sub asediu. Cerul era survolat de elicoptere, in timp ce la sol ambulantele goneau dintr-o parte in alta, iar zeci de medici, pompieri si militari erau in plina actiune.
Toata lumea si-a luat rolul in serios si s-a comportat la fel ca-ntr-o situatie reala.
Scenariul prevedea ca pe bulevardul Magheru s-ar fi prabusit o cladire cu trei etaje si ar fi izbucnit si un incendiu.
In realitate, exista numeroase cladiri in pericol de prabusire, iar accesul masinilor de interventie este imposibil pe anumite strazi, unde abia daca te poti strecura printre santuri si podete.
In Bucuresti, din cele 400 de cladiri expertizate si incadrate intr-o clasa de risc seismic, mai putin de o treime au fost ori sunt in curs de consolidare si reabilitare.
In ritmul actual de finisare, cel mult doua cladiri pe an, din spusele specialistilor, nici prefectul Capitalei nu isi ascunde ingrijorarea.
Totusi un astfel de exercitiu era absolut necesar pentru ca autoritatile sa isi dea seama daca planul si procedurile de actiune existente sunt functionale si pot fi puse in aplicare fara prea multe greseli.