Simulare de incendiu, la un hotel din Capitala!


Ultimul update: Joi 06 Septembrie 2012 15:04
Data publicarii: Joi 13 August 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

UPDATE: S-au auzit sirene asurzitoare joi dimineata, in preajma celui mai mare hotel din Bucuresti. Pompierii au impanzit zona, insa, din fericire, participau doar la o simulare.

Au avut si un scenariu, potrivit caruia in cladirea inalta de 55 de metri ar fi izbucnit flacari puternice. Cum in mod normal complexul poate gazdui foarte multi oameni odata, s-a luat in

Nu este pentru prima data cand salvatorii sunt prezenti la acest hotel. Cladirea a fost cuprinsa de flacari uriase acum doi ani, cand era inca in constructie. Atunci a luat foc izolatia, iar 300 de camere au fost distruse partial sau total. Interventia a durat ore in sir.

Joi, pompierii au udat fatada si au evacuat turistii. Specialistii spun ca, in cazul unui incendiu de amploare, fumul cuprinde in primul rand etajele superioare, iar persoanele din acea zona intra in panica si incearca sa fuga. Cum hotelul poate adaposti peste 2000 de oameni, un numar mare de persoane incercand sa coboare pe aceeasi scara va duce automat la invalmaseala si chiar la un blocaj, explica specialistii.

In Capitala se organizeaza pe rand asemenea operatiuni, in special in caldirile foarte inalte, mai ales ca in urma cu putin timp un astfel de turn din sectorul 2 s-a aprins iar interventia a fost una cat se poate de dificila.

Incendiu la studiourile MediaPro din Buftea!
Simulare de incendiu: cea mai inalta cladire din Bucuresti a luat foc!
VIDEO PROTVPLUS.RO