Bistrita: scandalul in cazul baiatului ucis de asistenta maternala continua


Ultimul update: Duminica 13 Mai 2012 06:41
Data publicarii: Miercuri 24 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri actuale
Bistrita: scandalul in cazul baiatului ucis de asistenta maternala continua

Scandalul in cazul baietelului de 4 ani din Bistrita, ucis in chinuri de asistenta maternala care-l ingrijea, este departe de sfarsit.


Trei dintre angajatii de la Directia pentru Protectia Copilului Bistrita-Nasaud sunt anchetati penal in acest dosar si acuzati de neglijenta.

Ancheta ii ia in calcul si pe directorului institutiei si pe alti doi functionari. Ei ar fi trebuit sa verifice periodic starea copilului si daca asistenta meternala il ingrijea cum trebuie.

Potrivit procurorilor, cei trei urmariti penal sunt seful Serviciului de asistenta maternala din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului Bistrita, Flaviu Bercea, si asistentele sociale Mihaela Bulz si Rodica Sima. Impotriva lor s-au strans probe care arata ca nu si-au facut datoria.

Procurorii considera ca daca ar fi verificat starea copilului si ar fi testat-o la timp pe asistenta maternala, baietelul de 4 ani ar fi trait si acum.

Asistenta maternala acuzata ca l-a mutilat si ucis pe baiatul de patru ani pe care il avea in grija a fost adusa aseara sub escorta in arestul IPJ Bistrita-Nasaud.

La inceputul acestei luni, femeia in varsta de 39 de ani, a fost dusa la Spitalul Penitenciar Jilava pentru o expertiza psihiatrica. Rezultatele acesteia vor mai dura insa.

Ea a fost arestata preventiv pe 22 august si risca inchisoare pe viata, pentru omor deosebit de grav.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO