Bahaian, scapat de povara a doua crime de acelasi medic legist! Accidental?

Ultima actualizare: 10-10-2012 05:28

Un nou personaj este acum in centrul sangerosului caz Bahaian: medicul legist care a facut autopsiile in cazul a doua dintre victimele gruparii si care a scris in raport "moarte accidentala", desi acele cadavre aveau urme clare de violenta.

 

Tocmai din aceasta din cauza, procurorii au hotarat sa ceara exhumarea. Pana acum, anchetatorii au vorbit despre patru victime oficiale si alte doua presupuse.

Necropsiile efectuate in momentul in care cele doua cadavre au fost descoperite de oamenii legii au aratat ca este vorba despre sinucideri, in ambele cazuri. Acum autopsiile arata ca este vorba despre crime, cei doi barbati prezentand urme evidente de violente. Asa ca, cel mai probabil, medicii legisti care au efectuat la acea vreme necropsiile vor raspunde unor intrebari.

Ipoteza ca un medic legist sa fi musamalizat crimele, trecandu-le in dosar ca inec, adica moarte accidentala, este verificata in acest moment.

Legistul care a condus ambele necropsii nu a putut fi contactat pentru a-si spune punctul de vedere.

Primul dintre cazurile in care medicul ar fi spus ca este vorba de o sinucidere este cel al lui Lucian Cernat. Barbatul, sustin anchetatorii DIICOT, a fost ucis in 2006, fiind aruncat in Dunare de pe podul rutier de la Cernavoda, dupa ce initial a fost imbatat si sedat. La vremea respectiva, in buzunarele lui Cernat a fost gasit un buletin de identitate pe numele Adrian Spita. Politistii au crezut ca acesta este victima. Gresit.

Ei bine, Adrian Spita este si el dat disparut. Se potriveste profilului, fara rude, fara un domiciliu stabil. Si, mai mult decat atat, a fost asociat la o firma cu Valentin Slepac, cel care ar fi marturisit ca a ucis patru oameni la comanda lui Bahaian.

Al doilea caz care a fost incadrat initial ca moarte accidentala este cel al lui Emilian Leonte. Acum, investigatorii vin si spun ca barbatul a fost omorat in 2008, cu mai multe lovituri de ciocan, iar cadavrul i-a fost aruncat in canalul Dunare-Marea Neagra. Si Leonte avea firme pe numele lui, in unele fiind asociat cu acelasi Valentin Slepac.

In acest moment, pe lista oficiala a victimelor gruparii sunt: Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu, Petrica Captalan. Alte doua morti suspecte sunt investigate: cea a Olgai Bostan, gasita in canalul Dunare-Marea Neagra, cu o placa de beton de gat, si a lui Danut Despa, descoperit pe plaja.

Medicii legisti si procurorii ar fi trebuit sa realizeze miercuri exhumarea uneia dintre victimele gruparii Bahaian. Anchetatorii au amanat insa deshumarea, din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Procurorii intentioneaza efectuarea unei contraexpertize medico-legale, intrucat unul dintre membrii grupului Bahaian a indicat ca l-a ucis pe barbat aruncandu-l de pe podul rutier. Nu inainte ca victima sa fie imbatata si sedata.

Acum cateva zile, intr-un secret aproape desavarsit, o alta victima a fost deshumata si supusa unei noi autopsii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO