Crime in serie pentru bani! Ii ingropau de vii sau ii inecau in Dunare!

×
Codul embed a fost copiat

Caz zguduitor, catalogat drept cea mai grava infractiune comisa vreodata in Romania. Datele sunt atat de inspaimantoare, incat confirma asta. Cel putin patru oameni au fost asasinati de mafioti, care, in numele lor, au furat doua milioane de euro.

 

Pe doi i-au ingropat de vii si au turnat beton peste ei, iar pe ceilati doi, desi inca traiau, i-au aruncat in Dunare.

Procurorii DIICOT, cu sprijinul tehnic si informativ al SRI si DGIPI si impreuna cu ofiteri din cadrul BCCO Constanta si Bucuresti, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat de anvergura, constituit din peste zece persoane, avand o structura ermetica, cu membri extrem de violenti, specializat in fraude macro-economice, vizand prejudicierea unor firme, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fara acoperire, in numele unor societati fictive.
DIICOT
La aceasta poveste de groaza, care s-a intins pe doi ani, au lucrat 60 de politisti, procurori si ofiteri ai serviciilor speciale. Acestia i-au vanat pur si simplu pe cei zece suspecti, banuiti ca pentru bani au comis toate aceste orori.

Doi barbati, oameni necajiti care aveau 29 si 41 de ani, au fost ingropati de vii, in comuna Cercheze. Le-au ramas oasele in curtea casei in care stau fratii Picioc.

Citește și
politie
Si-a incendiat tatal pentru ca nu l-a lasat sa manance friptura miercurea
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Peste unul dintre proprietari planeaza o sumbra banuiala. Aceea ca ar fi stiut despre ororile petrecute in ograda. Insista insa ca nu avea habar si ca in 2008 niste indivizi i-au propus fratelui sau sa vada de casa lor. Nu isi aminteste ca cineva sa fi sapat vreo groapa prin preajma. Si totusi, cel care ar putea da mai multe informatii, adica fratele lui, a disparut acum cinci zile.

Anchetatorii au sapat in trei locuri. In doua situatii au mers la fix si au gasit cadavrele. Indivizii care au vrut sa scape de acesti oameni au avut un plan diabolic, dar bine gandit.

Prima gropa era chiar in fata casei. Peste cadavru, asasinii au pus o placa de beton groasa de 10-15 centimetri. Apoi au acoperit-o cu mult pamant. Cealalt trup era ascuns sub latrina, peste care, la fel, a pus cineva beton.

Tot in judetul Constanta, dar in Canalul Dunare- Marea Neagra, pe 11 ianuarie, oamenii legii au gasit trupul unui barbat in varsta de 49 de ani, si el fara adapost, se pare. Avea mai multe lovituri in cap.

Cea de-a patra victima avea 42 de ani. Barbatul a fost impins de pe un pod din Cernavoda.

Cu totii s-au stins in cel mai cumplit mod: li se dadea alcool cu diazepam si erau ingropati de vii sau aruncati in Dunare, spune inspectorul principal Raluca Seucan, purtator de cuvant IGPR.

Iar anchetatorii cred ca lista neagra nu se termina aici...

Cei doi frati gemeni, proprietari ai casei din Cercheze, sunt suspecti ca ar face parte din grupare. Insa nu sunt retinuti.

Pana acum anchetatorii au retinut sapte indivizi. Doi dintre ei, Valentin Slepan si Adrian Grigoras au recunoscut crimele. Au lasat insa sa se inteleaga ca au facut-o la ordinul lui Sergiu Bahaian. Cei doi au primit deja manadate de arestare preventiva.

Audierile continua, mai ales in ceea ce il priveste pe Bahaian si locotenentul sau, Eduard Marculescu. Cei doi urmeaza sa fie dusi la Constanta.

Asadar, se pare ca liderul gruparii este Sergiu Bahaian, printul cecurilor false, cum ii spun politistii care il cunosc foarte bine din dosare grele cu fraude economice. Latura lui sadiaca iese abia acum la iveala.

Vineri noapte, in Ialomita, ofiterii de la Crima Organizata i-au luat iar urma. Au facut chiar un baraj pentru a-l putea prinde. Incoltit, Bahaian a intrat cu masina in ei... si a rupt mana unui agent.

Il insotea Eduard Marculescu, locotenentul sau. Urmaritorii au reusit sa ii retina abia dupa ce au tras doua focuri de arma. Ultimul, intr-un cauciuc.

Din primele informatii, increngatura mafiota condusa de Bahaian a dat cateva tunuri finaciare in Bucuresti, Ialomita si Constanta. "O retea de anvergura, cu structura ermetica", o descriu procurorii.

Mana dreapta a lui Bahaian a fost Eduard Marinescu, care era cu el cand a fost capturat. Acesta ii coordona pe Adrian Grigoras, din Ilfov, si Valentin Slepac, liderul gruparii din Constanta. Slepac era in stransa legatura cu fratii Petrica si Marin Picioc, in curtea carora s-au gasit cele doua cadavre ingropate. Tot executant ar fi fost si Ion Bojin, inchis deocamdata la Poarta Alba.

Practic, toti racolau oameni fara familie, de multe ori si fara adapost. Pe numele lor au infiintat peste 40 de societati fantoma, sub titulatura carora emiteau cecuri si bilete la ordin fara acoperire. Cand pagubitii ii cautau pe "patroni" pentru a le cere socoteala, acestia intrau in pamant. Si chiar acolo erau, executati de interlopi.

Escrocheriile s-au derulat intre 2006 si 2008, iar pagubele sunt de cel putin doua milioane de euro. 

Slabiciunea lui Bahaian pentru ingineriile economice este veche de 12 ani. Initial a fost condamnat in 1997, pentru ca a inselat mii de oameni si a fugit din tara cu cinci milioane de dolari. Pana si cei pacaliti pareau vrajiti de stilul lui Bahaian.

Acum doi ani, a fost retinut pentru ca ar fi cumparat masini si materiale de constructii in valoare de jumatate de milion de euro pe care le-ar fi paltit tot cu CEC-uri fara acoperire.

In toamna anului trecut, Bahaian a devenit in acte actionar majoritar al echipei de fotbal Gloria Buzau. Urma ca in 2010 sa plateasca 100.000 de euro. A trimis in schimb clubului o scrisoare prin care a transmis ca nu are acesti bani. Actele sunt inca... in vigoare.

Slepac Valentin din Cuza Voda este cunoscut pentru afaceri ilegale cu fier vechi si cereale.

Bojin Ion este in prezent inchis la Poarta Alba, pentru ca a violat o fetita de 12 ani, bolnava psihic, in mai 2007.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Scena de cosmar la Gara de Nord. Un barbat a fost gasit zdrobit de asfalt
Scena de cosmar la Gara de Nord. Un barbat a fost gasit zdrobit de asfalt

UPDATE: Descoperire macabra in Bucuresti. Trupul facut zob al unui barbat de 42 de ani a fost gasit in fata unei constructii abandonate, din zona Garii de Nord.

Si-a incendiat tatal pentru ca nu l-a lasat sa manance friptura miercurea
Si-a incendiat tatal pentru ca nu l-a lasat sa manance friptura miercurea

Sfarsit groaznic pentru un batran cu frica de Dumnezeu din judetul Vaslui. Omul a tinut mortis ca baiatul lui sa nu manance friptura in zi de post si rau a facut. O cearta crunta s-a iscat intre ei, iar fiul i-a dat foc.

Si-a ucis mama adoptiva pentru ca nu ii platea internetul!
Si-a ucis mama adoptiva pentru ca nu ii platea internetul!

Suspectul principal este un adolescent de 15 ani, care si-a ucis mama adoptiva, pentru ca nu-l mai lasa la calculator si nu i-a mai platit nici factura la internet. Femeia, de 39 de ani, il crestea de cand baiatul avea doar patru luni.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.