Control la firma de taxi, dupa protestul celor 26 de soferi congolezi

12-02-2009 00:00


Control de amploare, la sediul companiei de taxi, care opereza pe aeroportul "Henry Coanda", dupa ce 26 de salariati, toti congolezi, au anuntat autoritatile ca nu sunt platiti.

Pana acum trebuie sa ne dea 400 de dolari. De o luna nu mai suntem platiti, nu am primit nici macar vreo alocatie de necesitate, sa traim si sa mancam. De dimineata ne-au chemat sa ne dea 950 de lei si sa mergem la lucru.
sofer taxi

Oamenii au explodat cand au vazut ca desi muncesc de trei luni nu iau niciodata sumele promise in Africa, la angajare. Inspectorii de munca, incearca sa lamureasca situatia.

Speranta a rasarit dimineata in sufletul celor 26 de congolezi. Salariatii le-au explicat joi inspectorilor ca angajatorii le-au dat chestionare in limba franceza ca sa inregistreze in scris conflictul de munca.

Pentru ca administratorii firmei au prezentat doar o parte din documentatia privind personalul, controalele continua si in zilele urmatoare: "Exista o reactie din partea inspectiei muncii, care impreuna cu Oficiul Roman de Imigrari a declansat un control, in ceea ce priveste situatia cetatenilor congolezi angajati la firma respectiva. Speram ca vineri dupa ora 14 sa avem niste date preliminare, " a declarat Gabriela Radu, director control Inspectia Muncii.

Pana tatunci, taximetristii refuza sa iasa in trafic. Deja stau de sase zile.

VIDEO PROTVPLUS.RO