Încă un mesaj de la Iohannis. Președintele cere intervenția autorităților pentru diaspora

Ultima actualizare: 26-05-2019 17:41
Klaus Iohannis
Agerpres

Președintele României, Klaus Iohannis, consideră că ”este inadmisibil” ca cetățenii români din Diaspora să nu își poată exercita dreptul la vot.

 

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului afirmă că mulți români din străinătate riscă să nu poată vota până la ora 21.00, când se închid oficial urnele.

Asltfel, Klaus Iohannis cere autorităților ”să asigure toate condițiile, inclusiv prelungirea programului de vot după ora 21:00”.

”Președintele României atenționează că buna organizare a desfășurării alegerilor și respectarea dreptului constituțional de vot constituie obligații legale ale autorităților române responsabile.

În acest sens, Președintele Klaus Iohannis solicită Guvernului României și Biroului Electoral Central să identifice de urgență măsurile care se impun pentru a le permite tuturor românilor să își exercite dreptul fundamental de a vota.

Președintele României cere autorităților să dea dovadă de maximă responsabilitate și să asigure toate condițiile, inclusiv prelungirea programului de vot după ora 21:00, astfel încât cetățenii români care așteaptă în fața secțiilor să poată vota.” - se arată în comunicatul Administrației.

De altfel, și reprezentanţii Biroului electoral pentru străinătate au transmis către Biroul Electoral Central sesizări venite de la secţiile de votare din Europa, pentru prelungirea programului de vot după ora 21.00.

Reprezentanţii Biroului electoral pentru străinătate au afirmat, duminică după-amiază, că s-au semnalat unele aglomeraţii la secţiile de votare, îndeosebi în Italia, Spania, Marea Britanie şi Germania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO