Scoția-Elveția 1-1, la EURO 2024. Un meci cu autogol și două goluri anulate îi duce pe elvețieni în optimi | GALERIE FOTO

×
Codul embed a fost copiat

Scoția a remizat, 1-1, cu Elveția în direct pe PRO TV și VOYO. Scoțienii au spălat rușinea din meciul inaugural, când au fost ”demolați” cu 5-1 de Germania. Elvețienii s-au calificat în optimile EURO 2024, dar și scoțienii păstrează șanse. 

Scoția a făcut 1-1 cu Elveția în runda a doua din Grupa A și păstrează șanse pentru calificarea în optimile de la EURO 2024. Mânați din tribune de suporteri, scoțienii au arătat un fotbal limitat, dar jucat cu pasiune, bărbătesc, în timp ce elvețienii s-au dovedit mai buni per total, dar inexplicabil de precauți.

Meciul a consemnat un al cincilea autogol de la acest turneu final și două goluri anulate în partea Elveției.

Germania și Elveția s-au calificat din această grupă în optimi, cu 6, respectiv 4 puncte după două runde, în timp ce Scoția, cu un punct, păstrează șanse pentru ultimul meci, decisiv, contra Ungariei.   

Min. 90+4: Final de meci!

Citește și
marius lăcătuș
„Fiara” Lăcătuș, sfat pentru „tricolori” înainte de debutul la EURO 2024: „Să aibă aceeași atitudine ca în preliminarii”
Ministrul de externe al Turciei face un anunț șoc, după o vizită la Moscova: "Nu există scăpare"

Min. 90: Ocazie mare pentru Elveția, prin Madouni.

Min. 83: Elvețienii înscriu pe contraatac, dar golul lui Embolo este anulat din cauza unei poziții de ofsaid. 

Min. 81: Scoțienii bifează o mare ratare din careul elvețienilor. 

Min. 67: Ocazie rarisimă pentru Scoția, după ce Hanley nimerește bara, în urma unei faze fixe. 

Min. 64: Elveția ratează și prin Vargas. 

Min. 58: Ratare incredibilă pentru elvețieni! Ndoye trage milimetric pe lângă poartă, singur cu portarul.

Min. 56: Prima ocazie a reprizei secunde este trecută în dreptul Elveției. 

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45+3: Prima repriză se termină, după cele 3 minute de prelungire dictate de arbitru.

Min. 42: Elveția exercită o presiune sufocantă asupra Scoției, dar scorul rămâne 1-1, cu portarul Gunn întrebuințat serios aproape la fiecare fază. 

Min. 33: Elvețienii înscriu după o greșeală mare a apărării Scoției, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid. 

Min. 32: Ocazie incredibilă a Elveției, Gunn scoate extraordinar!

Min. 26: GOOOOOLLL!!! Shaqiri înscrie un gol FABULOS, unul dintre cele mai frumoase de la acest EURO! Elveția egalează Scoția, 1-1, iar spectacolul continuă.

Min. 15: După primul sfert de oră, Elveția apare cu un autoritar procent de 68% în ceea ce privește posesia. Ocaziile de poartă lipsesc însă din ambele părți. 

Min. 13: GOOOOOLLL!!! Scoția deschide scorul printr-un nou autogol la acest EURO 2024! Cel creditat cu al cincilea autogol de la turneul din germania este Schar.

Min. 3: Scoțienii încep tare și au 2 cornere în primele 2 minute ale meciului.  

Min. 1: A început meciul!

Scoțienii și elvețienii fac spectacol în tribunele stadionului din Koln unde naționalele lor se înfruntă în al doilea lor meci la EURO 2024. Astfel, în timp ce scoțienii pot fi văzuți peste tot în kilturile specifice și cântând la cimpoi, elvețienii dovedesc un umor genial, cel puțin prin afișul purtat de suporter: ”Noi nu suntem Suedia” (Elveția este Switzerland, în engleză - n.red.)

Scoția înfruntă Elveția în a doua rundă din faza grupelor de la Campionatul European din Germania, care se vede în România doar la Pro TV, Pro Arena și pe VOYO.

UPDATE: Avem echipele oficiale de joc!

Cele două reprezentative se vor înfrunta pe stadionul ”RheinEnergie” din Koln. La ”centrul” partidei a fost delegat de către UEFA arbitrul slovac Ivan Kružliak, scrie Sport.

Scoțienii vin la Koln după eșecul rușinos de la meciul de deschidere cu Germania, scor 1-5, în timp ce elvețienii au un moral ridicat, grație victoriei cu Ungaria de sâmbătă, scor 3-1.

Împreună la EURO 2024 pe VOYO cu abonamentul special de 2 luni + o lună cadou ca să fii alături de Naționala României! Oferta este valabilă până pe 15 iulie. Accesează oferta AICI!

UEFA l-a suspendat pe fundaşul scoţian Ryan Porteous două meciuri pentru joc periculos, după cartonaşul roşu primit pentru o intrare dură la Ilkay Gundogan în meciul de deschidere al Campionatului European - EURO 2024, de vineri, în care Germania a surclasat Scoţia cu 5-1, potrivit Agerpres.

Echipe probabile: 

Echipele de start pentru meciul dintre selecţionatele Scoţiei şi Elveţiei, care are loc miercuri seara, la Koln (22:00), în Grupa A a Campionatului European de fotbal - EURO 2024:

Scoţia: 1. Angus Gunn - 2. Anthony Ralston, 13. Jack Hendry, 5. Grant Hanley, 6. Kieran Tierney, 3. Andrew Robertson (căpitan) - 4. Scott McTominay, 14. Billy Gilmour, 8. Callum McGregor, 7. John McGinn - 10. Che Adams. Selecţioner: Steve Clarke.
Rezerve: 12. Liam Kelly, 21. Zander Clark - 22. Ross McCrorie, 26. Scott McKenna, 16. Liam Cooper, 17. Stuart Armstrong, 18. Lewis Morgan, 20. Ryan Jack, 23. Kenny McLean, 24. Greg Taylor, 25. James Forrest, 19. Tommy Conway, 9. Lawrence Shankland, 11. Ryan Christie,.

Elveţia: 1. Yann Sommer - 22. Fabian Schaer, 5. Manuel Akanji, 13. Ricardo Rodriguez - 3. Silvan Widmer, 10. Granit Xhaka (căpitan), 8. Remo Freuler, 23. Xherdan Shaqiri - 20. Michel Aebischer, 17. Ruben Vargas - 19. Dan Ndoye. Selecţioner: Murat Yakin.
Rezerve: 12. Yvon Mvogo, 21. Gregor Kobel - 2. Leonidas Stergiou, 4. Nico Elvedi, 15. Cedric Zesiger, 11. Renato Steffen, 14. Steven Zuber, 16. Vincent Sierro, 24. Ardon Jashari, 26. Fabian Rieder, 7. Breel Embolo, 9. Noah Okafor, 18. Kwadwo Duah, 25. Zeki Amdouni.

Arbitru: Ivan Kruzliak; arbitri asistenţi: Branislav Hancko, Jan Pozor (toţi din Slovacia); al patrulea oficial: Irfan Peljto (Bosnia-Herţegovina)

Arbitru video: Tomasz Kwiatkowski (Polonia); arbitri asistenţi video: Bartosz Frankowski (Polonia), Nejc Kajtazovic (Slovenia)

Scoția nu a trecut niciodată de grupe la turneele finale

Germania conducea cu 2-0, când Porteous a primit cartonaş roşu după un tackle în careu cu ambele picioare la căpitanul Germaniei în ultimele momente ale primei reprize. Arbitrul a acordat penalty, transformat de Kai Havertz.

Porteous va rata jocurile Scoţiei cu Elveţia, de miercuri, şi cu Ungaria, de duminică, din Grupa A.

Scoţia nu a trecut niciodată de faza grupelor la competiţiile majore.

Grupa A de la EURO 2024

1. Germania - 3p
2. Elveția - 3p
3. Ungaria - 0p
4. Scoția - 0p

Povestea stadionului ”Rhein Energie” din Koln

Stadionul din Koln, cunoscut timp de opt decenii drept Müngersdorfer Stadion, acum Rhein Energie Stadion, are o poziție bine stabilită în istoria fotbalului și culturii germane, fiind locul care a găzduit atât evenimente de top din Sportul Rege, cât și concertele unor artiști și formații legendare.

A apărut devreme, în 1923, iar la 101 ani distanță va fi locul în care România va înfrunta Belgia în al doilea meci al Grupei E de la EURO 2024.

Încă din Evul Mediu, orașul Koln a beneficiat de o linie de fortificații care l-a transformat într-o localitate imposibil de penetrat, cu un zid întins pe 9 kilometri și 12 porți de intrare în oraș.

Dar, odată cu înfrângerea Germaniei în Primul Război Mondial, fortificațiile care îl făceau cel mai greu de pătruns oraș din nordul Alpilor au dispărut ca urmare a Tratatului de la Versailles, semnat în 1919.

Articol recomandat de sport.ro
Ungurii au reacționat imediat după ce România s-a calificat în optimile EURO 2024
Ungurii au reacționat imediat după ce România s-a calificat în optimile EURO 2024
Citește și...
EURO 2024. O dronă a „spionat” antrenamentul elveţienilor din ajunul meciului cu Scoţia
EURO 2024. O dronă a „spionat” antrenamentul elveţienilor din ajunul meciului cu Scoţia

O dronă care nu aparţinea echipei Elveţiei a survolat marţi terenul de antrenament al naţionalei helvete, în timp ce jucătorii se pregăteau pentru confruntarea cu Scoţia.

„Fiara” Lăcătuș, sfat pentru „tricolori” înainte de debutul la EURO 2024: „Să aibă aceeași atitudine ca în preliminarii”
„Fiara” Lăcătuș, sfat pentru „tricolori” înainte de debutul la EURO 2024: „Să aibă aceeași atitudine ca în preliminarii”

Sute de suporteri români au urmărit meciul Germania - Scoția, primul din Campionatul European, alături de fotbaliști ai Generației de Aur.

„Nemții” sunt în delir, după ce Germania a zdrobit Scoția în primul meci de la EURO 2024. „Nu ne așteptam la asta!”
„Nemții” sunt în delir, după ce Germania a zdrobit Scoția în primul meci de la EURO 2024. „Nu ne așteptam la asta!”

Seara de vineri, 14 iunie, a fost despre victoria Germaniei în fața Scoției, la primul meci al Campionatului European de fotbal.

De ce a plecat Manuel Neuer de pe teren. Germanii au rămas mască înaintea meciului cu Scoția
De ce a plecat Manuel Neuer de pe teren. Germanii au rămas mască înaintea meciului cu Scoția

Germania - Scoția, meciul de deschidere de la EURO 2024, transmis ÎN DIRECT de PRO TV și VOYO, a conținut în start și un moment inedit.

Începe Campionatul European de fotbal. Germania - Scoţia, primul meci al competiţiei
Începe Campionatul European de fotbal. Germania - Scoţia, primul meci al competiţiei

Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, debutează vineri, cu partida dintre selecţionata ţării gazdă şi Scoţia, la Munchen, de la ora 22:00, în Grupa A.    

Recomandări
România s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2024.
România s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2024. "Tricolorii" au câștigat Grupa E. Cu cine vor juca | VIDEO

Echipa națională de fotbal a României s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale EURO 2024. În ultimul meci pe care l-au disputat în Grupa E, "tricolorii" au remizat, scor 1-1, la Frankfurt, în compania Slovaciei.

Sărbătoare în stradă după calificarea României în
Sărbătoare în stradă după calificarea României în "optimile" EURO 2024. Românii au umplut Piața Universității din București

După o pauză de 24 de ani, România este din nou în optimile de finală ale unui Campionat European de fotbal.

Cu cine va juca România în optimile de la EURO 2024, după ce „tricolorii” au terminat pe primul loc în grupă
Cu cine va juca România în optimile de la EURO 2024, după ce „tricolorii” au terminat pe primul loc în grupă

România a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la EURO 2024, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei.