Rezumatul VIDEO al meciului Belgia - România: 2-0. Cele mai importante faze. Jucăm calificarea în meciul cu Slovacia

×
Codul embed a fost copiat

Belgia a învins România cu 2-0 la Koln, într-un meci din cadrul Grupei E de la EURO 2024. Partida a fost transmisă în direct de PRO TV și VOYO.

România a fost învinsă cu 2-0 de o selecţionată extrem de puternică a Belgiei, într-un meci disputat la Koln, în etapa a doua a Grupei E de la EURO 2024.

Ca urmare a acestui rezultat, calificarea în optimile de finală se va decide în ultima etapă, unde vom juca meciul decisiv cu Slovacia. România este lider în clasamentul grupei, dar toate cele patru echipe au câte trei puncte.

Min. 90+4: Final de meci. Calificarea se joacă în meciul cu Slovacia. 

Citește și
echipa națională
Naționala României a plecat cu trenul spre Koln, gazda meciului cu Belgia. Surpriză mare pentru suporteri | FOTO
VIDEO. Rezolvarea subiectelor la Matematică la Evaluarea Națională 2024. Un profesor explică în direct cerinţele

Min. 85: Ocazie importantă pentru România. 

Min. 80: Gol Belgia! De Bruyne marchează pentru 2-0, după o minge ușoară pierdută de români.

Min. 75: Cei peste 20.000 de români din tribune cântă ”Deșteaptă-te, române!”.

Min. 68: Ocazie uriașă pentru Man!

Min. 63: Lukaku înscrie, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid. Este al treilea gol anulat pentru belgian la acest EURO 2024.

Min. 59: Niță respinge o deviere a lui Lukaku.

Min. 57: Șut al lui Mihăilă, peste poartă. 

Min. 55: Niță reține un șut al lui De Bruyne!

Min. 48: Mihăilă își etalează viteza, dar șutează peste poartă!

Min. 47: România cu o ocazie, prin șutul lui Dennis Man! 

Min. 46: A început repriza a doua!

Belgia a marcat în secunda 73 a meciului contra României cel mai rapid gol din istoria tuturor turneelor finale, fie ele europene sau mondiale.

Min. 45+1: Este pauză!

Min. 39: Ocazie uriașă pentru Drăguș!

Min. 37: România are încă o ocazie, prin șutul lui Man!

Min. 36: Ocazie foarte bună pentru România, din careul belgian!

Min. 31: Niță are o nouă intervenție excelentă! 

Min. 25: România are o ocazie prin Mihăilă, care este oprit de apăarea belgană la marginea careului de 16 metri. Românul s-a accidentat.

Min. 18: Niță are o intervenție uluitoare, după un atac năucitor al Belgiei, cu un De Bruyne care a făcut ce a vrut cu echipa noastră. Echipa Belgiei se dovedește extraordinar de puternică.

Min. 16: După primul sfert de oră, Belgia ne domină autoritar, cu o posesie de 67%.

Min. 13: Bancu reușește să-l blocheze pe uriașul Lukaku, aflat în situație ideală de gol!

Min. 4: Ocazie mare pentru România, Drăgușin trimite foarte bine cu capul!

Min. 2: GOOOOOOLLL!!! Tielemans înscrie și Belgia conduce cu 1-0.

Min. 1: A început meciul!

UPDATE: Echipele au intrat pe teren, începe intonarea imnului României! Peste 25.000 de români se află în tribune.

Avem echipele!

România: 1. Florin Niţă - 2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă, 11. Nicuşor Bancu - 6. Marius Marin - 20. Dennis Man, 18. Răzvan Marin, 21. Nicolae Stanciu (căpitan), 13. Valentin Mihăilă - 19. Denis Drăguş. Selecţioner: Edward Iordănescu.
Rezerve: 12. Horaţiu Moldovan, 16. Ştefan Târnovanu - 4. Adrian Rus, 5. Ionuţ Nedelcearu, 22. Vasile Mogoş, 24. Bogdan Racoviţan, 8. Alexandru Cicâldău, 10. Ianis Hagi, 14. Darius Olaru, 23. Deian Sorescu, 26. Adrian Şut, 7. Denis Alibec, 9. George Puşcaş, 17. Florinel Coman, 25. Daniel Bîrligea.

Belgia: 1. Koen Casteels - 21. Timothy Castagne, 4. Wout Faes, 5. Jan Vertonghen - 22. Jeremy Doku, 8. Youri Tielemans, 24. Amadou Onana, 3. Arthur Theate - 7. Kevin De Bruyne (căpitan), 10. Romelu Lukaku, 14. Dodi Lukebakio. Selecţioner: Domenico Tedesco.
Rezerve: 12. Thomas Kaminski, 13. Matz Sels - 2. Zeno Debast, 11. Yannick Carrasco, 16. Aster Vranckx, 18. Orel Mangala, 23. Arthur Vermeeren, 25. Maxime De Cuyper, 17. Charles De Ketelaere, 9. Leandro Trossard, 19. Johan Bakayoko, 20. Lois Openda.

Arbitru: Szymon Marciniak; arbitri asistenţi: Tomasz Listkiewicz, Adam Kupsik (toţi din Polonia); al patrulea oficial: Donatas Rumsas (Lituania)
Arbitru video: Tomasz Kwiatkowski (Polonia); arbitri asistenţi video: Bartosz Frankowski (Polonia), Nejc Kajtazovic (Slovenia)

UPDATE 21.00: Tricolorii au ajuns la stadion și sunt pregătiți de duelul cu Belgia!

UPDATE 15:41 - Selecționerul Edi Iordănescu ar pregăticâteva schimbări în primul ”11” pentru meciul cu Belgia, după ce România a câștigat cu 3-0 meciul cu Ucraina.

Selecționerul României îl va introduce pe Valentin Mihăilă pe postul de extremă stângă, în locul lui Florinel Coman, a cărui evoluție a fost sub așteptări în meciul cu Ucraina, scrie sport.ro și fanatik.ro.

Acest scenariu a fost comentat și de fostul internațional Răzvan Raț, în cadrul studio-ului EURO 2024 de pe PRO ARENA.

„Eu simt ce simte Edi Iordănescu. E foarte greu de spus, totul a funcționat bine. Mihăilă într-adevăr intră foarte bine, hai să spunem că poate este această remarcă potrivit căreia Florinel Coman a fost un pic sub nivelul celorlalți și Mihăilă intră foarte bine... poate să aibă o logică”, a spus Răzvan Raț, la PRO ARENA.

UPDATE 15:17 -  Fanii români s-au strâns la Koln, unde au cântat imnul „Deşteaptă-te, române” şi au dansat pe acordurile melodiei „Ciuleandra”.

UPDATE 14:55 - Mascota orașului Koln, țapul Hennes, a prezis cine va câștiga meciul dintre România și Belgia, care va avea loc sâmbătă, de la ora 22:00, pe stadionul Koln. Țapul a mers pe mâna României în meciul cu Belgia. Partida va fi transmisă în direct la PRO TV și pe VOYO.

România a debutat cu o victorie de senzație la aceată ediție a turneului final, 3-0, la Munchen, împotriva Ucrainei.

În schimb, Belgia a fost învinsă, la Frankfurt, de Slovacia, scor 0-1.

"Avem curaj, avem încredere, ne ştim capacităţile"

Ianis Hagi a prefațat meciul cu Belgia. În opinia internaționalului român, "tricolorii" vor avea parte de o partidă dificilă. Cu toate acestea, fiul "Regelui" s-a arătat convins că trupa lui Edi Iordănescu va avea avea momente bune la Koln.

"Este o partidă dificilă, total diferită faţă de cea din prima etapă a Campionatului European, însă avem curaj, avem încredere, ne ştim capacităţile. Sper ca Mister să fie din nou inspirat şi noi să ascultăm ce avem de făcut la nivel tactic.

Apoi, calităţile individuale vor ieşi de la sine. În ultimul an şi jumătate când cineva a trebuit să iasă la rampă, a ieşit, iar acum cu siguranţă vor veni din nou momentele individuale bune", a declarat, pentru FRF TV, Ianis Hagi.

"Marea galbenă", invazie la Koln 

După ce au făcut spectacol la Munchen, la meciul cu Ucraina, fanii români sunt așteptați în număr mare și la Koln. Din câte se pare, cel puțin 20.000 de suporteri îi vor încuraja pe "tricolori" la partida cu Belgia.

Cum se califică România în "optimi"

Cu o victorie în meciul cu Belgia, echipa noastră națională ar aduna 6 puncte după două jocuri disputate și s-ar califica matematic în optimile de finală.

Dacă “tricolorii” vor remiza în compania Belgiei, România va aduna 4 puncte și în proporție de 99% va accede în faza următoare a competiției, chiar dacă, să presupunem, va încheia pe locul 3 în grupă.

Până acum, la cele două ediții la care s-au calificat în “optimi” și cele mai bune 4 echipe dintre cele 6 clasate pe 3, de fiecare dată formațiile cu 4 puncte au mers mai departe.

Mai mult, grație succesului la scor cu Ucraina, 3-0, echipa noastră națională are șansa de a ajunge în optimile de finală și dacă pierde ambele jocuri rămase de disputat, cu Belgia și cu Slovacia.

Condiția este ca Stanciu & Co să nu fie învinși la scor de belgieni și de slovaci, pentru a-și păstra golaverajul pozitiv, primul criteriu de departajare în clasamentul echipelor de pe locul 3.

Modificare importantă pregătită de Edi Iordănescu în formula de start 

Chiar dacă a fost mulțumit de prestația lui Florinel Coman din meciul cu Ucraina, selecționerul Edi Iordănescu pare decis să-l titularizeze în partida cu Belgia pe Valentin Mihăilă.

Extrema de la Parma are o viteză superioară lui Coman, care i-ar putea ajuta pe "tricolori" să-i surprindă pe belgieni.

Echipele probabile:

România: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Mihăilă.

Belgia: Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen, Theate - Onana, Tielemans - Bakayoko, De Bruyne, Doku - Lukaku.

Arbitru controversat la Belgia - România

Pentru meciul Belgia - România, UEFA a delegat o brigadă de arbitri din Polonia. La centru se va afla Szymon Marciniak, iar asistenți vor fi Tomasz Listkiewicz și Adam Kupsik.

Arbitru VAR a fost desemnat tot un polonez. Este vorba despre Tomasz Kwiatkowski.

Szymon Marciniak are 43 de ani, iar din 2011 e arbitru FIFA.

În 2022, el a condus la centru finala Cupei Mondiale, Argentina - Franța.

Anul acesta, polonezul a fost implicat într-o controversă uriașă la returul dintre Real Madrid și Bayern Munchen, din semifinalele Ligii Campionilor, scor 2-1. În minutul 90+13, el i-a anulat un gol lui De Ligt, iar germanii au protestat vehement.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Transferul carierei pentru un român de la EURO! 10 milioane de euro de la un club de top
NEWS ALERT Transferul carierei pentru un român de la EURO! 10 milioane de euro de la un club de top
Citește și...
Un fost internațional român îi atacă pe
Un fost internațional român îi atacă pe "tricolori" în presa belgiană: "România chiar nu e o echipă bună, nu joacă fotbal"

România și Belgia se vor întâlni, sâmbătă, de la ora 22:00, la Koln, într-un meci din Grupa E a Campionatului European de fotbal. Partida va fi transmisă în direct de PRO TV și VOYO.

Naționala României a plecat cu trenul spre Koln, gazda meciului cu Belgia. Surpriză mare pentru suporteri | FOTO
Naționala României a plecat cu trenul spre Koln, gazda meciului cu Belgia. Surpriză mare pentru suporteri | FOTO

Echipa națională de fotbal a României a plecat, vineri dimineață, la Koln, orașul care va găzdui meciul cu Belgia, al doilea pe care "tricolorii" îl vor disputa la EURO 2024.

Cum a descris selecționerul Ucrainei înfrângerea cu România de la EURO 2024, la 5 zile după meci: „Greşeli se întâmplă”
Cum a descris selecționerul Ucrainei înfrângerea cu România de la EURO 2024, la 5 zile după meci: „Greşeli se întâmplă”

Selecţionerul echipei de fotbal a Ucrainei, Serhi Rebrov, a prezentat înfrângerea inaugurală a echipei sale de la EURO 2024 contra României (0-3) drept "un duş rece".

Cel mai rapid jucător de la EURO 2024 este un român. Cât de aproape a fost de Usain Bolt. FOTO
Cel mai rapid jucător de la EURO 2024 este un român. Cât de aproape a fost de Usain Bolt. FOTO

Cel mai rapid fotbalist de până acum de la EURO 2024 este românul Valentin Mihăilă, cronometrat cu 35,88 km/h. Românul este urmat de belgianul Jeremy Doku și danezul Rasmus Hojlund, în timp ce Mbappe a fost abia al patrulea.  

Românii au consumat cantități mari de bere, semințe și pizza în ziua meciului România - Ucraina, de la EURO 2024
Românii au consumat cantități mari de bere, semințe și pizza în ziua meciului România - Ucraina, de la EURO 2024

Aceasta este perioada din an în care berea, semințele, chipsurile și pizza nu lipsesc din nicio casă.

Recomandări
Șefii de stat şi de guvern fac jocurile pentru funcţiile de top ale Uniunii Europene. Poziția României
Șefii de stat şi de guvern fac jocurile pentru funcţiile de top ale Uniunii Europene. Poziția României

România este interesată de postul de comisar european pentru economie, sau de cel al extinderii comunitare.

De ce România nu este încă pregătită să intre în zona euro. Semnal de alarmă tras de analiștii financiari
De ce România nu este încă pregătită să intre în zona euro. Semnal de alarmă tras de analiștii financiari

Cine are de plătit rate și facturi raportate la euro trebuie să știe că într-un orizont de un an calculele se pot schimba.  

Care este cel mai puternic dezvoltat oraș din România. Atrage tineri din toată țara
Care este cel mai puternic dezvoltat oraș din România. Atrage tineri din toată țara

Cluj-Napoca, Bucureşti şi Sibiu figurează în topul celor mai dezvoltate orașe din România.