Lista meciurilor de la EURO 2020 care se vor juca pe Arena Națională. Ce echipe vin la București
Bucureștiul se numără printre cele 11 orașe europene care vor găzdui meciuri de la EURO 2020, competiție care va începe pe 11 iunie. Patru partide se vor disputa pe Arena Națională.
Capitala va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Austria, Macedonia de Nord și Ucraina vor veni să joace la București în faza grupelor.
Grupa C (Amsterdam / București): Țările de Jos, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord
Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile:
► Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00)
► Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00)
►Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00)
Bucureștiul va găzdui și un meci mai „tare”, din optimile EURO 2020. Câştigătoarea Grupei F va întâlni pe Arena Națională formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C.
Când începe EURO 2020. Programul complet al Campionatului European
Astfel, Franța, Germania sau Portugalia ar putea juca la București.
Partida din optimi se va juca pe 28 iunie, la ora 22:00.
Meciurile se vor disputa cu spectatori
Meciurile organizate la București se vor defăşura cu prezența a 13.000 de spectatori în tribune, reprezentând 25% din capacitatea Arenei Naţionale, a anunțat Ministerul Tineretului și Sportului.
În plus, meciul din optimi - ultimul găzduit de Arena Naţională - s-ar putea disputa cu mai mulţi spectatori în tribună.
"S-a luat în discuţie posibilitatea ca, în raport cu măsurile în vigoare la acel moment, ultimul meci din optimile turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 să aibă în tribune un număr de spectatori mai mare decât cei 13.000 conveniţi anterior. Altfel spus, dacă procentul de ocupare aprobat de Guvern la data meciului va fi mai mare de 25%, Arena Naţională ar putea găzdui suplimentar un număr de câteva mii de suporteri", a transmis MTS.
Accesul unui număr mai mare de fani la ultimul meci de pe Arena Națională de la EURO 2020 depinde de evoluţia situaţiei sanitare şi de succesul campaniei de vaccinare.
Diferenţa care se va adăuga celor 13.000 va fi formată exclusiv din suporteri români vaccinaţi, a mai precizat ministerul.
Arena Națională, pregătită pentru EURO 2020
Cel mai mare stadion din România a intrat la sfârşitul anului trecut într-un proces de modernizare pentru a îndeplini în totalitate condiţiile impuse de UEFA pentru găzduirea celor patru partide din cadrul EURO 2020.
Primăria Capitalei a anunțat pe 17 mai că a finalizat modernizarea instalaţiei de nocturnă de la Arena Naţională, după ce a schimba și suprafaţa de joc.
De ce se joacă Euro 2020 în 2021. Motivul pentru care a fost amânat Campionatul European
Lucrările au vizat amplasarea de noi reflectoare. La final, parametrii de luminozitate au fost verificaţi de o echipă specializată a UEFA, în câteva sute de puncte de pe gazon, reiese dintr-un comunicat al PMB.
"Primăria Capitalei a realizat o serie de investiţii necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului, precum: schimbarea gazonului, înlocuirea a aproximativ 10.000 de scaune, înlocuirea sistemului de control acces prin montarea de turnicheţi noi, modernizarea sistemelor de supraveghere video, realizarea unui sistem Voce date hardware şi software Arena Euro 2020 şi modernizarea sistemului de informare spectatori şi a sistemului video de la tabela electronică", a transmis primăria.
Suprafaţa de joc a fost deja schimbată, Primăria Capitalei executând lucrările prin care a fost îndepărtat vechiul gazon şi la finalul cărora a fost plantat noul covor de iarbă cu tehnologie hibrid.
Acest lucru presupune iarbă naturală montată pe un covor artificial, care asigură o mai bună stabilitate şi rezistenţă la uzură.
Arena Naţională se alătură astfel marilor stadioane ale Europei care asigură cea mai bună calitate a gazonului prin noua tehnologie.
România putea juca acasă la EURO 2020
Dacă s-ar fi calificat la EURO 2020, România ar fi jucat cel puţin două partide la Bucureşti. Tricolorii ar fi fost repartizați în grupa C, alături de Țările de Jos, Ucraina şi Austria.
România a ratat însă prezența la Campionatul European, astfel că ultimul loc din grupa C a fost ocupat de Macedonia de Nord, care va disputa două partide pe Arena Națională.
Naţionala de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020, după ce a fost învinsă de echipa Islandei cu scorul de 2-1, în semifinalele barajului pentru calificarea la Campionatul European. Partida s-a disputat în octombrie anul trecut, la Reykjavik, într-o singură manșă.
Cum a pierdut România calificarea le EURO 2020
Tricolorii au făcut o primă repriză slabă, au jucat mai bine după pauză, dar insuficient pentru a întoarce rezultatul şi a ratat şansa de a evolua la EURO 2020 pe teren propriu, la Bucureşti, unde vor avea loc patru meciuri ale turneului final de anul viitor.
Gylfi Sigurdsson (16, 34) au marcat ambele goluri ale nordicilor, în timp ce pentru tricolori a înscris Alexandru Maxim (63 - penalty).
România, care l-a avut pe Camora titular la prima sa convocare după ce a primit cetăţenia română, nu a reuşit să se regăsească în prima repriză, fiind surprinsă în două rânduri de solida echipă islandeză. Gazdele au controlat tactic jocul, s-au impus fizic, blocând foarte bine orice încercare ofensivă a tricolorilor departe de poarta lui Halldorsson, care practic nu a fost deranjat.
Singura fază finalizată a echipei antrenate de Mirel Rădoi s-a consemnat în mim. 7, când Stanciu a şutat pe lângă poartă de la 20 de metri.
Islanda a deschis scorul în min. 16, prin Gylfi Sigurdsson, cu un şut de la 16 metri, printre picioarele lui Creţu. Peste şase minute, jucătorul echipei Everton, liderul din Premier League, a fost aproape de a realiza dubla, dar şutul său de la 22 de metri a fost respins de Tătăruşanu (22). Islanda a avut şi un gol anulat, în min. 27, pentru ofsaid la Finnbogason.
Gazdele şi-au dublat avantajul în min. 34, prin acelaşi Gylfi Sigurdsson, scăpat din marcaj de Camora şi după o ieşire greşită la ofsaid a apărării, cu un şut la colţul lung.
Rădoi a făcut trei înlocuiri la pauză, schimbând tridentul ofensiv, fără realizări în prima parte, iar acest lucru a început să se simtă în jocul echipei României.
Magnusson (48) a încercat un şut de la peste 30 de metri, dar mingea s-a dus peste poartă.
În min. 58, la o fază fixă Burcă a fost lovit cu cotul de Ragnar Sigurdsson în careul islandezilor, jocul a continuat, iar pe contraatac, Tătăruşanu a fost nevoit să îl blocheze in extremis pe Traustason în situaţie de unu la unu. Arbitrul a revenit asupra fazei şi după ce a consultat arbitrajul video a dictat penalty pentru România. Maxim a transformat (63), iar România a revenit în meci.
Echipa antrenată de Mirel Rădoi a controlat jocul în ultima parte a meciului, a presat, dar nu a reuşit să ameninţe poarta lui Halldorsson, protejat foarte bine de masiva defensivă ultraaglomerată.
Până la final, România nu şi-a creat nicio ocazie, dar a acuzat neacordarea a două penalty-uri. În min. 80, mingea a lovit clar mâna lui Ragnar Sigurdsson în propriul careu, dar arbitrul a lăsat locul să continue. În ultimele secunde ale partidei (90+5), Iancu a fost ţinut evident de Sigurjonsson în careu, dar Skomina dictat simulare şi cartonaş galben pentru român.
România a ratat astfel un nou turneu final, unul dintre cele mai importante, având în vedere că la Bucureşti, pe Arena Naţională, vor avea loc trei meciuri din grupă şi unul din optimi.