EURO 2020. Stadioanele și orașele care vor găzdui meciurile de la turneul final

EURO 2020. Stadioanele și orașele care vor găzdui meciurile de la turneul final
Getty

EURO 2020 se va disputa în această vară, în perioada 11 iunie – 11 iulie, pe stadioane din Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Țările de Jos), Sankt Petersburg (Ru

 

 

Stadioanele care vor gazdui meciurile EuRO 2020:

 

Stadionul Olimpic din Baku Arena a fost data în folosință în 2015 și are o capacitate de 69.870 de locuri. Acest stadion va găzdui trei meciuri din faza grupelor și o partidă din sferturile de finală.

Citește și
minge fotbal
UNIFORIA - Mingea oficială de la EURO 2020. A fost numită așa după unitatea și euforia generate de naționalele de fotbal
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

 

Stadionul Parken din Copenhaga – Arena a fost construită în 1992 și are o capacitate de 38.190 de locuri. Pe stadionul danez se vor juca trei meciuri din faza grupelor și unul din optimile de finală.

 

Stadionul Wembley din Londra – Celebra arenă britanică a fost construită în 2007 și are o capacitate de 90.652 de locuri. Aici se vor juca trei meciuri din faza grupelor, unul din optimi, cele două semifinale și finala.

 

Stadionul Allianz Arena din Munchen – Arena bavareză a fost contruită în 2005 și are o capacitate de 70.067 de locuri. Pe acest stadion se vor juca trei meciuri din faza grupelor și unul din cadrul sferturilor de finală.

 

Stadionul Ferenc Puşkaş din Budapesta – Arena a fost inaugurată în 2018 și are o capacitate 68.156 de locuri. Aici se vor juca trei meciuri din faza grupelor și o partidă din optimile de finală.

 

Stadionul Olimpic din Roma – Construită în anul 1927, arena, care are o capacitate de 68.993 de locuri, a fost supusă unor renovări majore. Aici se vor disputa trei meciuri – printer care și partida de deschidere, Turcia – Italia – precum și o întâlnire din sferturile de finală.

 

Stadionul Johan Cruyff Arena din Amsterdam – Stadionul a fost construit în 1996 și are o capacitate de 53.052 de locuri. Aici se vor juca trei meciuri din faza grupelor și unul din optimi.

 

Stadionul Zenit Arena din Sankt Petersburg – Stadionul a fost inaugurat în 2016 și are o capacitate de 61.251 de locuri. Aici se vor disputa trei partied din faza grupelor și un meci din sferturile de finală.

 

Stadionul Hampden Park din Glasgow – Arena, care are o capacitate de 51,866 de locuri, a fost inaugurate în octombrie 1903 și a fost revovată de mai multe ore. Aici se vor disputa trei meciuri din faza grupelor și unul din optimile de finală.

 

Stadionul La Cartuja din Sevilla – Arena a fost inaugurate în anul 1999 și are o capacitate de 60.000 de locuri. Aici se vor disputa trei partide din faza grupelor și una din optimile de finală.

 

Stadionul Arena Națională din București – Stadionul a fost inaugurat în 2011 și are o capacitate de 54.000 de locuri. Aici se vor juca trei meciuri din faza grupelor și unul din cadrul optimilor de finală.

 

Orașele gazdă ale EURO 2020

 

Baku:

Este capitala și cel mai mare oraș din Azerbaidjan. Este localizat în partea sudică a a peninsului Abșeron. Baku este situat la 28 de metri sub nivelul mării, ceea ce face ca acest oraș să fie cea mai joasă capitală din lume. Aici trăiesc peste două milioane de oameni.

Printre echipele de fotbal care activează în acest oraș se numără FK Baku și Inter Baku.

Copenhaga:

Copenhaga este capitala Danemarcei. Orașul este situat pe coasta orientală a insulei Zealand și în mica insula Amager.

La origine, un sat de pescari vikingi, care a fost înființat în secolul al X-lea, Copenhaga a devenit capitala Danemarcei la începutul secolului al XV-lea.

 

În prezent, în acest oraș trăiesc peste 790.000 de oameni.

FC Copenhaga este cea mai cunoscută echipă din capital Danemarcei.

Londra:

Londra este capital Angliei și a Regatului Unit al Marii Britanii.
Orașul se află pe râul Tamisa, în sud-estul Angliei și este cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit.

 

Populația Londrei este de peste 9.500.000 de locuitori.

Printre echiepele de fotbal din acest oraș se numără Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, West Ham United, Queens Park Rangers, Crystal Palace, Fulham și Millwall.

Munchen:

Munchen se află pe râul Isar șie ste capital landului federal Bavaria. Numele orașului provine de la mönch „călugăr, monah”.

 

Munchen este al treilea oraș ca mărime din Germania, după Berlin și Hamburg. Aici trăiesc peste 1.500.000 de oameni.

Cele mai cunoscute echipe de fotbal din oraș sunt Bayern și TSV 1860 Munchen.

Budapesta:

Budapesta este capitala Ungariei. Orașul este situat pe ambele maluri ale Dunării.

În Budapesta trăiesc peste 1.700.000 de oameni.

 

Cele mai importante echipe de fotbal din oraș sunt Ferencváros, Honved și Ujpest.

Roma:

Roma este capitala Italiei.Orașul este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numără Colosseumul și Columna lui Traian. O enclavă a Romei este și statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman.

 

În Roma trăiesc peste 6.000.000 de oameni. Aici evoluează celebrele echipe de fotbal Lazio și AS Roma.

Amsterdam:

Amsterdam este capitala oficială a Țărilor de Jos, însă instituțiile fundamentale ale statului își au sediul în Haga.

Termenul de Amsterdam provine din alăturarea cuvintelor Amstel (râu ce străbate orașul) și dam (în neerlandeză însemnând baraj). Pe plan local, orașului i se mai zice și Mokum.

 

Aici trăiesc peste 1.500.000 de oameni.

Cea mai cunoscută echipă de fotbal din oraș este Ajax.

Sankt Petersburg:

Sankt Petersburg, care în perioada sovietică s-a numit Leningrad, este un oraș din Rusia. A fost fondat de țarul Petru cel Mare, în anul 1703.

 

Sankt Petersburg este cel de-al doilea oraș ca mărime al Rusiei, după Moscova. Aici trăiesc aproape 4.500.000 de personae.

Cea mai cunoscută echipă de fotbal din oraș este Zenit.

Glasgow:

Glasgow este cel mai mare oraș din Scoția. La început, Glasgow Glasgow a fost o mică așezare rurală de pe râul Clyde, iar treptat a devenit cel mai mare port maritim din Scoția.

 

Orașul are o populație de peste 1.700.000 de locuitori.

Cele mai importante echipe de fotbal din oraș sunt Celtic și Rangers.

Sevilla:

Sevilla este capitala comunității autonome Andaluzia și al patrulea oraș ca mărime din Spania, după Madrid, Barcelona și Valencia. Este situat pe partea inferioară a râului Guadalquivir, în sud-vestul Peninsulei Iberice.

 

Conform unei legende, orașul a fost fondat de Heracle. În Sevilla locuiesc peste 680.000 de oameni.

Cele mai cunoscute echipe de fotbal din oraș sunt FC Sevilla și Betis.

București:

București este capitala României și cel mai important centru industrial și commercial al țării.

Prima mențiune a Bucureștiul a apărut în 1459, în timpul celei de-a doua domnii a lui Vlad Țepeș. În 1862, a devenit capitala Principatelor Unite.

Orașul a fost supranumit “Micul Paris”, grație arhitecturii elegante și a atmosferei urbane.

 

Bucureștiul are o populație de peste 1.800.000 de persoane.

Cele mai populare echipe de fotbal din oraș sunt Steaua, Dinamo și Rapid.


 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Din 11 iunie, fotbalul se joacă în direct la PRO TV și pe VOYO.ro. Ce trebuie să știi despre EURO 2020
Din 11 iunie, fotbalul se joacă în direct la PRO TV și pe VOYO.ro. Ce trebuie să știi despre EURO 2020

Zâmbetul care ni s-a așezat timid pe chipuri, după un an cu provocări nebănuite, este pregătit să devină bucurie fără rețineri. Din 11 iunie, fotbalul se joacă în direct la PRO TV și pe VOYO.ro.

UNIFORIA - Mingea oficială de la EURO 2020. A fost numită așa după unitatea și euforia generate de naționalele de fotbal
UNIFORIA - Mingea oficială de la EURO 2020. A fost numită așa după unitatea și euforia generate de naționalele de fotbal

"Uniforia" este mingea oficială cu care se va juca la EURO 2020. Obiectul este produs de Adidas, iar numele ales de compania germană vine de la unitatea și euforia pe care o competiție de top la nivelul echipelor naționale poate să le genereze.

VIDEO.
VIDEO. "Skillzy", un adolescent pasionat de free-styling, este mascota EURO 2020

Mascota EURO 2020 este "Skillzy", un adolescent pasionat de free-styling, care e inspirat de fotbalul de stradă, jonglerii și scheme de ”miuță”.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.