Zona euro are nevoie de membri precum Bulgaria


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 01:47
Data publicarii: Miercuri 24 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Steag Bulgaria

Zona euro are nevoie de tari cu politici bugetare stricte, precum Bulgaria, a declarat pentru CNN ministrul de Finante, Simeon Djankov, care a confirmat planul guvernului de adoptare a monedei unice.

"Leva este cotata strict in raport cu euro din 1999, intr-un fel situatia este ca si cum am folosi deja moneda unica. Cred ca zona euro are mai multa nevoie de tari precum Bulgaria, cu politici bugetare stricte, decat au nevoie aceste state de moneda unica", a afirmat Djankov intr-un interviu.

El considera ca euro va supravietui fara indoiala crizei, moneda fiind considerata in mod nejustificat drept un produs deteriorat. "Euro va supravietui in mod sigur. Actuala criza si rezolvarea ei arata nu atat ca euro are probleme cat ca institutiile europene nu au fost pregatite pentru o astfel de situatie. Atentia este concentrata pe imbunatatirea functionarii Comisiei Europene si a Bancii Centrale Europene, nu pe moneda in sine", a spus Djankov. In opinia sa, aderarea Estoniei la zona euro, in ianuarie 2011, va aduce regiunii un membru responsabil.

Sursa: Pro TV

Irlanda ar putea obtine in ianuarie prima transa a imprumutului de la UE
Merkel: Criza datoriilor suverane nu pune in pericol zona euro
Portugalia apasa butonul de panica! Zona euro se clatina
VIDEO PROTVPLUS.RO