SUA s-ar putea confrunta cu o criza a datoriilor in urmatorii doi ani
SUA s-ar putea confrunta cu o criza a datoriilor in urmatorii doi ani, daca politicienii nu iau rapid masuri pentru reducerea gradului de indatorare a tarii, apreciaza Alan Greenspan, fost presedinte al bancii centrale americane.
"Probabilitatea ca SUA sa nu intampine in urmatorii doi sau trei ani probleme pe piata obligatiunilor sau legate de inflatie se situeaza peste pragul de 50%, dar nu cu mult", a afirmat Greenspan intr-un interviu acordat Wall Street Journal.
El a condus Rezerva Federala (Fed) aproape 20 de ani, pana in 2006. Greenspan considera ca SUA va adopta un buget care va lua in considerare o mare parte din propunerile prezentate in decembrie 2010 de o comisie parlamentara la cererea Casei Albe.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Singura intrebare este daca bugetul va fi adoptat (de Congres - n.r.) inainte sau dupa o criza pe piata obligatiunilor", a mentionat fostul sef al Fed.
SUA ar putea intra in incapacitate de plata. Riscam o catastrofa economica?
Ce s-ar intampla daca SUA ar intra in incapacitate de plata
Ar veni apocalipsa economiilor lumii. Acestea ar intra in faliment una dupa alta, pentru ca sunt interconectate prin afaceri, actiuni ale companiilor si sisteme monetare.
La inceput s-ar suspenda vanzarile de titluri de stat de stat si locale, in SUA, asa ca ar scadea cu 200 de miliarde de dolari fondurile FED (Banca Nationala a SUA).
Nu s-ar mai putea plati pensiile si salariile. In cele din urma, guvernul Statelor Unite nu ar mai fi in masura sa plateasca dobanzile la datoria care a ajuns la peste 21 de miliarde de dolari pe luna. Analistii spun ca, daca SUA ar intra in default, criza din 2007-2009 ar fi considerata o perioada infloritoare pe langa ce ar putea urma.