Sindicatele vor majorari salariale de 11%, Guvernul ofera doar 5%!


Ultimul update: Sambata 29 Septembrie 2012 14:14
Data publicarii: Marti 20 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Guvernul incearca, pe ultima suta de metri inainte de stabilirea bugetului, sa reduca pretentiile sindicatelor privind majorarile salariale.


Pentru ca banii nu ajung, Executivul ofera mai putin de jumatate din procentele cerute de sindicalisti.

Grila de salarizare a fost un subiect important si, in acelasi timp, controversat in intalnirea dintre Guvern si sindicate. Anul trecut, sindicalistii cereau o crestere cu 25%, macar pentru bugetarii care castiga mai putin de 700 de lei. Noile previzini economice i-au facut un pic mai realisti si au cerut o crestere in medie de 11 %. 

Insa guvernantii nu par dispusi sa creasca lefurile cu mai mult de 5 %, in medie, adica atat cat este estimata inflatia pentru anul acesta. "Insuficient", au raspuns imediat cei din sindicate. 

Oferta Guvernului de 5,2% pentru majorarile salariale este de fapt o medie la care s-ar ajunge daca bugetarii care castiga putin ar primi o crestere mai mare si cei care castiga mai mult, o crestere mai mica. La stabilirea acestor doua procente s-au poticnit discutiile.

Profesorii spera, insa, in continuare, la majorari de 33% pentru preuniversitari si 50% pentru universitari. "Daca nu vom primi cresterile promise prin lege, vom incepe greva generala", au anuntat deja profesorii.

Sindicalistii din invatamant vor 6% din PIB pentru Educatie
Distractie incendiara in sala de clasa!
Mii de copii s-au umplut de paduchi la scoala!
VIDEO PROTVPLUS.RO