Salariul unui sofer de la Finante ajunge si la 4200 lei! Vezi lista!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Un mar rosu, putred pe dinauntru. Asa este sistemul administrativ din Romania. Ce se intampla acum la stat intrece orice masura, iar de cand au devenit publice salariile unora, bugetarii au ajuns pe buna dreptate sa se dusmaneasca intre ei.

Soferii din ministere castiga mai mult decat unii dintre secretarii de stat si doar cu o mie de lei sub ministru.

Explicatia este ca angajatii ministerului de Finante primesc pe langa salariu si stimulente destul de "grase". In cazul soferilor acestea pot depasi chiar de 3 ori leafa de incadrare de sub 1000 de lei.

Asa se face ca Ministrul de finante, Sebastian Vladescu, are un salariu modest in comparatie cu zeci de colegi din ministerul pe care il conduce. Dupa publicarea salariilor ministru a decis sa taie cheltuielile si a anuntat ca va renunta la 4 din cei 8 consilieri printre care si Dan Bittman.

Guvernul se dovedeste neputincios sa taie tot cu 25% si salariile din companiile de stat. Potrivit Mediafax Guvernul va stabili un plafon salarial maxim generos, de 5000 de lei pentru acesti angajati, iar din castigul care depaseste acest plafon o cota de 70% va fi varsata intr-un fond de solidaritate.

Citește și
Vasile Blaga
Blaga si Videanu, ministrii care castiga mai putin decat subordonatii
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Exemple de salarii din Ministerul de Finante

La Ministerul de Finante niciun sofer nu castiga mai putin de 2000 de lei. De exemplu, in aparatul central al Garzii Financiare, soferii au un salariu lunar net cuprins intre 2.800 si 2.900 lei. Sio asta nu e tot.

Ingrijitorii (1.940-1.964 lei) sunt platiti mai bine decat un consilier juridic asistent care incaseaza si 1.837 lei sau decat un comisar debutant (1.329 lei), asistent (1.518 lei) sau principal treapta III (1.651 lei).

Majoritatea directorilor din cadrul Ministerului de Finante castiga cu mult mai bine decat seful institutiei, Sebastian Vladescu si decat secretarii de stat.

De exemplu, Vladescu ia mai putini bani decat o parte din numerosii sai consilieri personali.

Situatia rezulta din datele privind veniturile salariale nete realizate in luna aprilie de catre angajatii acestor autoritati, prezentate insa numai pentru aparatul central, nu si pentru unitatile subordonate.

In cazul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), aflam ca seful institutiei este platit cu 4.693 lei net, cu mult sub propriul consilier personal, care incaseaza 7.283 lei, si la jumatatea salariului unui secretar general, a carui indemnizatie lunara neta depaseste 10.150 lei.

Seful ANAF este depasit la salariu atat de directorii generali, cat si de sefii de serviciu pe care ii are in subordine, care incaseaza peste 6.200 lei.

Un consilier superior de directie primeste lunar si 5.000 lei net, in timp ce curierul personal incadrat la cabinetul vicepresedintelui incaseaza peste 1.900 lei.

Printre cei mai prost remunerati sunt chiar inspectorii vamali.

La nivelul aparatului central al Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), vicepresedintele ANAF care conduce autoritatea este platit lunar cu 3.961 lei, aproape de doua ori mai putin decat propriul consilier, remunerat cu 7.555 lei, si director de cabinet, cu un salariu de 7.845 lei.

Directorul de directie si seful de serviciu il depasesc si ei usor pe conducatorul institutiei din punct de vedere al salariului, fiind platiti cu pana la 9.216 lei, respectiv peste 6.300 lei.

Seful de birou din Directia Resurse Umane este platit lunar cu 9.190 lei net.

Printre angajatii cei mai slab platiti din Autoritatea Nationala a Vamilor sunt chiar inspectorii, care, cu foarte putine exceptii, nu ajung la un salariu de 3.000 lei.

Un comisar general primeste lunar 8.414 lei, iar comisarii generali adjuncti ajung la un salariu net de 7.830 lei.

Mai multe pe www.incont.ro

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Salarii colosale in companiile de stat! Un director ia mai mult ca Basescu
Salarii colosale in companiile de stat! Un director ia mai mult ca Basescu

De la reduceri peste reduceri ajungem la salariile directorilor din companiile de stat, adica la cifre astronomice. Castiga pana la 30.000 de lei pe luna, de aproape sase ori mai mult decat ministrul Adriean Videanu.

Blaga si Videanu, ministrii care castiga mai putin decat subordonatii
Blaga si Videanu, ministrii care castiga mai putin decat subordonatii

UPDATE: Drept este ca pentru bugetari vin timpuri de foc, dar... pentru toti? Se pot oare compara la sfarsit de luna, cand isi citesc fluturasul de salariu, un functionar de ghiseu si un consilier ministerial.

Nici premierul Romaniei nu castiga mai mult decat subordonatii, dimpotriva
Nici premierul Romaniei nu castiga mai mult decat subordonatii, dimpotriva

Dupa Ministerul Administratiei si Internelor a venit randul Secretariatului General al Guvernului sa dea publicitatii sumele cu care sunt platiti angajatii din Executiv. Astfel, conform datelor prezentate, managerii publici castiga mai mult decat premierul.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.