Salarii colosale in companiile de stat! Un director ia mai mult ca Basescu


Ultimul update: Marti 25 Septembrie 2012 15:05
Data publicarii: Luni 31 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

De la reduceri peste reduceri ajungem la salariile directorilor din companiile de stat, adica la cifre astronomice. Castiga pana la 30.000 de lei pe luna, de aproape sase ori mai mult decat ministrul Adriean Videanu.

Salariile directorilor adjuncti din cadrul unor companii profitabile cum este Romgaz sunt intre 27.000 si 30.000 de lei, ceea ce este foarte mult in comparatie si cu presedintele, ministrii sau primul-ministru.

S-a ajuns aici deoarece reprezentantii statului din consiliile de administratie ale acestor companii au votat fara sa ezite salarii fabuloase, spun analistii. In continuare exista peste 10.000 de salarii mai mari decat ale presedintelui.

Situatia din companiile de stat este similara cu cea din ministere. Aici, ministrii au lefuri mai mici decat subordonatii lor, cum este in ministerul sanatatii, unde adjunctul secretarului general castiga mai mult decat Attila Cseke, iar soferul, jumatate cat ministrul.

Diferentele de salarii se vad si intre ministere. Pe aceeasi functie, un consilier din ministerul sanatatii castiga mai mult decat dublu decat un consilier din Transporturi.

Guvernul a aprobat legile reducerilor de salarii si pensii. Vezi noutatile
Vladescu: Salariile celor din companiile de stat nu vor fi reduse cu 25%
Nici premierul Romaniei nu castiga mai mult decat subordonatii, dimpotriva
VIDEO PROTVPLUS.RO