Reteaua Diverta, ultima victima a crizei! Compania a cerut insolventa

Ultima actualizare: 12-04-2012 15:57

Diverta, una dintre cele mai mari retele de librarii, papetarie si birotica din Romania, a cerut instantei sa intre in insolventa. Procedura va duce fie la salvarea companiei prin reorganizare, fie la faliment si inchiderea ei.

Reteaua Diverta este doar ultima victima a crizei economice. Aceasta a dus inca de anul trecut la scaderea atat a numarului de clienti, cat si a valorii cosului mediu de cumparaturi.

In cifre asta a insemnat o scadere a vanzarilor cu 37%, de la 48 de milioane de euro in 2008 la doar 30 de milioane de euro in 2009.

Aceasta companie se adauga altor 10.000, unele foarte cunoscute, aflate deja in diverse stadii de insolventa.

Ultimele statistici arata ca la sfarsitul lunii martie peste 5.600 de companii erau in procedura de insolventa, iar mai mult de 4000 nu au putut evita intrarea in faliment.

Diverta a cerut sa intre in procedura de insolventa din cauza datoriilor de 10 milioane de euro catre furnizori.

"Este o protectie a companiei impotriva creditorilor.Toate datoriile curente de acum incolo se vor plati. Tot ce am acumulat pana acum se va re-esalona conform planului de reorganizare pe care urmeaza sa-l facem", a declarat Amalia Buliga, director general Diverta.

Deocamdata cele 64 de magazine ale retelei vor functiona normal.

Sefii Diverta spun ca cea mai mare problema este refuzul dezvoltatorilor de a renegocia chiriile care au ramas foarte mari, desi vanzarile s-au prabusit. Reorganizarea interna a companiei s-a facut inca de anul trecut.

Nu doar companiile din comert au probleme. In urma cu doua saptamani a intrat in insolventa si compania DTH Television, proprietarul marcii BOOM prin care se furnizeaza programe TV prin satelit si care are datorii mari, in special catre banci.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO