In lumea virtuala nu se resimte criza economica

21-01-2010 00:00

Vorbim de Second Life, o lume unde oamenii traiesc doar prin intermediul unor personaje create pe calculator. In Bucurestiul Virtual de pilda, numarul utilizatorilor s-a dublat in ultimul an, iar cei care vand produse virtuale o duc chiar mai bine.

Lara si 24, de exemplu, isi fac cumparaturile intr-un magazin de pantofi in Bucurestiul Virtual. De cand cu recesiunea, vanzarile au explodat, spune 24, proprietara locului.

Numai ca nu tuturor le-a mers bine in aceasta perioada. Pentru ca au avut probleme in viata reala, unii au fost nevoiti sa se retraga din Second Life.

Locul lor, insa, a fost rapid ocupat de banci si firme, pentru ca numarul romanilor in Second Life s-a dublat si a ajuns la 70 de mii.

Daca in viata reala, piata imobiliara s-a prabusit, in lumea virtuala, preturile nu s-au modificat fata de 2009. Chiria a 200 de metri patrati costa de la 5 pana la 200 de dolari, reali desigur.

Specialisti in speculatii imobiliare, romanii sunt pe locul 13 in lume ca prezenta in Second Life. Adica in fata Chinei si a Rusiei.


VIDEO PROTVPLUS.RO