Oferta de criza: "Vand urgent afacere, pret negociabil, clientela formata"

30-09-2009 00:00


Sunt anunturile disperate ale patronilor de saloane de infrumusetare, ale celor care detin sali de fitness, aerobic, masaj ori au alte business-uri "de cartier". Criza financiara i-a ravasit pe toti.

 


Peste 100.000 de astfel de firme mici s-au inchis numai in ultimele 6 luni. Denisa a cumparat anul trecut un salon de infrumusetare din Bucuresti pe care a platit 12.500 de euro. A mai investit in aparatura si produse profesionale inca aproape 10.000, iar afacerea mergea chiar bine.

Avea 40 de clienti pe zi la coafor, manichiura, pedichiura si cosmetica, insa criza financiara i-a pus afacerea pe butuci. Denisa nu s-a dat batuta! A facut reduceri si promotii, dar afacerea nu a dat semne de imbunatatire, asa ca s-a hotarat sa o vanda. Nu este singura care a recurs la astfel de decizii.

Nu numai bucurestenii au afaceri de vanzare. Radu, spre exemplu, este din Cluj si de doi ani are o cafenea in centrul orasului. A investit in ea peste 80.000 de euro. Acum, o preda la cheie pentru 90.000 de euro.

Specialistii spun ca in urmatoarele 6 luni se vor mai inchide alte 100.000 de firme mici.

In total, pana la sfarsitul anului, o treime din firmele mici din Romania care erau inregistrate la inceputul anului vor disparea de pe piata.

VIDEO PROTVPLUS.RO