Mai multe state din Europa se confrunta cu recesiunea economica

Ultima actualizare: 16-08-2012 02:45

Economii care se clatina, salarii mai mici si alimente mai putine, pe masa! Este o situatie de criza in multe state din zona euro, care ar putea sa ajunga si la noi.

O perioada grea pentru Europa, pe care analistii o numesc recesiune. Pentru prima data de cind s-a introdus moneda unica europeana, cresterea economica in tarile europene este pe minus.

Analistii spun ca toate tarile din zona euro vor fi cuprinse treptat de recesiune. Germania, cu o scadere de 0,5% a produsului intern brut este cea mai afectata. Franta si Italia stau la fel de prost.

Desi Spania a inregistrat o usoara crestere, activitatea infloritoare din constructii a inceput sa se clatine. Asa ca nu ar fi o surpriza intoarcerea muncitorilor romani de pe santierele spaniole sau italiene. Si asta pentru ca euro ramane fara putere.

In Romania nu putem vorbi inca de recesiune, dar e posibil ca anul viitor sa asistam la o reducere a consumului. Carucioarele goale de cumparaturi vor incetini cresterea economica a tarii, care in mare parte se bazeaza pe consum. Banca Nationala a avertizat de mult ca ne asteapta vremuri grele.

Chiar daca BNR va scoate un nou as din maneca, pentru a mai taia din pofta de consum a romanilor, prea multe restrictii nu ar face decat sa sufoce sansele de redresare a economiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO