Guvernul vrea o lege de salarizare pentru toata lumea


Ultimul update: Vineri 26 Octombrie 2012 02:53
Data publicarii: Marti 21 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Guvernul a hotarat principiile salarizarii unice pentru sectorul bugetar. Acestea vor sta la baza legii care va fi finalizata pana in 30 iunie si pentru care premierul a dat de inteles ca este posbil sa-si asume raspunderea in Parlament.

Cel mai important principiu este acela ca raportul dintre cele mai mici salarii din Romania si cele mai mari va fi de cel mult 1 la 15. In timp ce acum acest raport ajunge in unele institutii chiar si la 1 la 70 sau 1 la 100, asa cum a subliniat premierul Boc.

Pentru aceasta timp de trei ani, salariile cele mai mari vor creste foarte putin sau chiar vor fi inghetate in timp ce salariile mai mici vor creste accelerat.

In aceasta categorie a salariilor mici intra de exemplu cele ale profesorilor debutanti care castiga sub 1.000 de lei pe luna, a mai spus premierul.

De asemenea cele mai multe sporuri vor fi incluse in salariul de baza astfel ca sporurile sa nu reprezinte mai mult de 30 % din veniturile bugetarilor. Noua lege ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2010.

Tags: salarii, guvern,

Soarta salariilor si a pensiilor ramane in aer
Guvernul a decis: taie din sporuri si plafoneaza salariile
FMI nu face vraji! Din martie primim mai putini bani la salariu
VIDEO PROTVPLUS.RO