Nationalizarea bancilor, solutia Marii Britanii de a iesi din criza
Premierul Gordon Brown si seful Trezoreriei au anuntat varianta britanica a planului de salvare.
In primul rand, cei doi au promis un sprijin de pana la 65 de miliarde de euro pentru cele mai mari opt banci britanice. Asta inseamna insa ca statul intervine in afaceri private. Exact definitia pentru nationalizare, fie ea si partiala.
In plus, Londra ofera o linie de credite de 260 de miliarde de euro pentru ca bancile sa faca mai usor rost de lichiditati.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Autoritatile promit in dreapta si stanga sume ametitoare din visteria statului, dar vorbesc mai putin despre povara pe care o asaza pe umerii bietului contribuabil. Investitorii au fost pusi pe ganduri si de comentariile sumbre ale presedintelui Rezervei Federale.
Marea Britanie nationalizase deja doua banci, Bradford and Bingley si Northern Rock, dupa ce in urma cu o saptamana acestea s-au aflat in pragul falimentului.
Aceasta masura vine la doar cateva zile dupa ce Germania a initiat un plan asemanator. Potrivit analistilor financiari, se asteapta ca aceleasi masuri sa fie luate si in alte tari precum Italia sau Franta.
Sursa: Pro TV
Etichete: credite, banci, criza economica, depozit, Anglia,
Dată publicare:
08-10-2008 00:00