Britanicii se fac musulmani si isi depun economiile la bancile islamice

Dată publicare: 05-10-2008 00:00
Dată actualizare: 06-05-2012 08:11


Britanicii se fac musulmani si isi depun economiile la bancile islamice

Dumnezeu, Allah sau Buda se pare ca s-au infratit si cauta solutii pentru iesirea din criza economica ce loveste din plin intrega lume. Sau cel putin asta spera britanicii care vor cu orice pret sa il salveze economiile.


Cetatenii Marii Britanii iau cu asalt bancile islamice, Sharia cum sunt numite in araba, si isi depun banii intr-un loc mai sigur, cel putin pentru moment.

Destul de necunoscute pe piata interbancara, bancile islamice isi conduc activitatea inspirandu-se dupa regulile scrise in Coran, cartea sfanta; una dintre aceste reguli este aceea de a nu percepe dobanda. Acest lucru este extrem de nemultumitor pentru clienti, insa atunci cand siguranta este mai presus de orice, accepti si astfel de compromisuri.

Colapsul de pe Wall Street, inceput in urma cu aproximativ un an, a dezechilibrat economia din intreaga lume; mai multe burse precum cele din Rusia sau Japonia au fost inchise pentru mai multe zile la rand.

Presedentia SUA a adoptat un plan de salvare pentru a iesi din acest impas financiar care a fost votat de Senatul american. Europa resimte si ea aceasta criza financiara, iar cei mai importanti lideri politici europeni au discutat problema recesiunii intr-un summit ce s-a desfasurat la Paris.


Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO