Germania preseaza Irlanda sa accepte un pachet de ajutor financiar


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 00:08
Data publicarii: Luni 15 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Summit al liderilor europeni pe tema crizei financiare

Asta inainte de intalnirea de marti a ministrilor de Finante, pentru a calma volatilitatea pietei si a obtine acordul statelor comunitare privind implicarea investitorilor in acoperirea costurilor unor viitoare situatii similare.

Daca temerile legate de datoriile Irlandei nu sunt temperate, planul propus de cancelarul german Angela Merkel prevede ca investitorii sa accepte reevaluarea in scadere a obligatiunilor guvernamentale detinute in cazul interventiei pentru salvarea de la faliment a unui stat, a afirmat un oficial german, sub protectia anonimatului.

Mecanismul inaintat de cancelarul german, care urmeaza sa fie propus ca reglementare pana la mijlocul lunii decembrie, a fost criticat si de presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet. Seful BCE a avertizat ca obligarea investitorilor sa suporte o parte a costurilor in cazul unui ajutor financiar de urgenta va cauza declinul increderii.

Liderii europeni sunt divizati asupra proiectului promovat de Merkel, dar si asupra necesitatii ca Irlanda sa ceara sprijin financiar, a adaugat sursa citata. "O aplicatie a Irlandei pentru un imprumut de urgenta ar ridica presiunea de pe discutiile privind mecanismul de urgenta", a afirmat economitul ING Grup, Carsten Brzeski.

Sursa: Pro TV

Fostul premier britanic Tony Blair, primit cu oua si pantofi in Irlanda
Noul ambasador al Angliei si Irlandei a venit la Cotroceni in
Irlanda a iesit oficial din recesiune! Cat de departe este Romania?
VIDEO PROTVPLUS.RO