Franks: Viitorul acord include tinte privind arieratele companiilor de stat


Ultimul update: Marti 04 Septembrie 2012 03:22
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2011 00:00
Categorie: Stiri Economice
Jeffrey Franks

Urmatorul acord care va fi semnat de Romania cu FMIl va cuprinde tinte privind arieratele companiilor de stat, intrucat rezolvarea acestei probleme va elibera resurse suplimentare pentru reluarea cresterii economice.

El a afirmat, la sesiunea dedicata Romaniei din cadrul conferintei Euromoney - The Central & Eastern European Forum, de la Viena, ca neplata datoriilor de catre marile societati de stat creeaza blocaj la nivelul economiei, furnizorii care asteapta sa-si incaseze banii fiind la randul lor datornici la banci.

In ceea ce priveste arieratele autotitatilor locale, Franks a aratat ca legislatia care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie isi va produce primele efecte in cateva saptamani, dar un impact clar al noilor reglementari se va vedea abia in cateva luni.

Pe de alta parte, seful misiunii FMI spune ca in privinta datoriilor neachitate de catre institutiile administratiei centrale s-au obtinut "ceva succese", in ciuda faptului ca FMI a acordat nu mai putin de sase derogari pentru neatingerea tintelor de catre autoritati. Franks a recunoscut ca eliminarea arieratelor a fost dificila deoarece neplata datoriilor este o problema veche, care s-a rostogolit in timp.

O misiune FMI va evalua la Bucuresti acordul cu Romania

FMI a aprobat acordarea celei de-a saptea transa,de 900 de milioane de euro

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO