FMI vrea sa vada bugetul! O delegatie vine la Bucuresti saptamana viitoare!


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 01:26
Data publicarii: Vineri 11 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
Gheorghe Pogea

O delegatie a Fondului Monetar International si a Comisiei Europene va sosi in Romania la inceputul saptamanii viitoare, pentru a discuta cu Guvernul in exercitiu despre proiectul de buget pentru 2010.


"Ne vom intalni la inceputul saptamanii viitoare cu reprezentantii FMI si ai CE, pentru o discutie generala legata de proiectul de buget pentru 2010, de veniturile si cheltuielile prognozate pentru anul viitor. Unii membri ai delegatiei vor sosi luni, iar altii marti", a declarat  ministrul interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea, scrie Mediafax.

El a precizat ca, dupa discutia cu delegatia FMI si CE, va prezenta proiectul de buget intr-o reuniune informala a Guvernului, in care se va discuta si pe tema politicilor publice care trebuie incluse in document.

Pogea a asigurat din nou ca pentru luna decembrie au fost identificate fondurile de acoperire a obligatiilor statului , adaugand ca autoritatile au inceput deja sa pregateasca o strategie pentru asigurarea resurselor si in primul trimestru al anului viitor.

Asta dupa ce Romania a pierdut sansa de a primi a treia transa de la FMI, deoarece cabinetul Boc nu a depus in Parlament bugetul pe 2010.

In aceste conditii, Ministerul Finantelor a luat 1,4 miliarde euro de la banci, cel mai mare imprumut facut vreodata de statul roman la niste institutii bancare private. Suma este aproape egala cu transa de la FMI care ar fi trebuit sa ajunga in decembrie, dar care a fost amanata din cauza crizei politice.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO