FMI: Nu cresc taxele, dar vor trebui reduse cheltuielile de personal

15-12-2009 00:00


UPDATE: FMI a ajuns la un acord cu Ministerul Finantelor in ceea ce priveste principalele prevederi ale bugetului consolidat pe 2010, Romania urmand sa primeasca a treia transa a imprumutului in februarie anul viitor.

Insa seful misiunii de evaluare a acordului, Jeffrey Franks, nu exclude posibilitatea ca si transa a patra sa fie primita simultan.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.

Pana in prezent, Romania a primit primele doua transe din imprumutul de la FMI, ce insumeaza 6,9 miliarde de euro. Transa a treia, de 1,5 miliarde de euro, era programata pentru luna decembrie, iar cea de-a patra, de aproximativ 820 millioane de euro, pentru luna martie a anului viitor.

Fondul Monetar International nu a impus anumite masuri privind reducerea cheltuielilor bugetare, iar o decizie in ceea ce priveste concedierile in sectorul public va fi luata de catre guvern, a declarat, miercuri, seful misiunii de evaluare a acordului, Jeffrey Franks: "Au fost declaratii in presa ca am fi responsabili pentru concedierea a 100.000 de oameni. Nu este cazul. Exista o reducere privind cheltuielile de personal, pe care am agreat-o. Cum va fi acest nivel atins, va fi o decizie a guvernului".

Totodata Jeffrey Franks a declarat: "Avem un acord si in ceea ce priveste bugetul pe 2010. Provocarea in acest moment este ca bugetul sa fie trimis in Parlament spre aprobare. Suntem optimisti ca acest lucru se va intampla foarte repede"

El a aratat ca in ceea ce priveste deficitul din 2009, exista posibilitatea ca Romania sa se incadreze in tinta stabilita, de 7,3% din PIB.

Surprinzator, americanii si-au revizuit si prognoza de crestere economica pentru anul viitor. De la 0,5% la un nesperat 1,3%.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57