FMI, din nou la Bucuresti. Pogea spune ca nu va cere derogari


Ultimul update: Sambata 07 Iulie 2012 03:03
Data publicarii: Luni 14 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
FMI

UPDATE: Imprumutul amanat de la FMI si de Comisia Europeana, de care depinde supravietuirea financiara a Romaniei in urmatoarele luni, revine in discutie.

Expertii celor doua institutii internationale au inceput luni dimineata o noua serie de negocieri cu autoritatile romane, care ar trebui sa demonstreze ca se tin de cuvant.

"Tema principala sunt consultari si concilieri pe marginea bugetului pe anul 2010, adica sa cadem de comun acord asupra unei proiectii clare a veniturilor pe 2010 si asupra cheltuielilor", a declarat ministrul interimar al Finantelor Publice, Gheorge Pogea.

La mijloc sunt doua miliarde si jumatate de euro, 1,5 miliarde de la FMI si un miliard de la Comisia Europeana, bani care ar fi trebuit sa ajunga in Romania in aceasta luna. Pentru a-i primi, chiar si cu intarziere, trebuie sa aratam ca deficitul bugetar de anul viitor nu va depasi 5,9% din PIB.

Expertii celor doua institutii vor sa se convinga acum ca Ministerul Finantelor nu este exagerat de optimist, cu alte cuvinte ca veniturile bugetare planificate nu sunt mai mari decat cele care se pot obtine in mod realist. Discutiile vor continua si marti, dar deblocarea acordului se va putea face numai dupa ce legea bugetului va fi si aprobata in Parlament.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO