Boc: Romania are sanse mari sa primeasca in ianuarie cel putin o transa FMI


Ultimul update: Duminica 08 Aprilie 2012 02:20
Sursa: Pro TV
Data publicarii: Luni 14 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Premierul interimar Emil Boc a declarat luni ca Romania are sanse mari sa primesca luna viitoare cel putin o transa de la FMI, daca nu chiar ambele transe. De asemenea a precizat ca sunt bani pentru cheltuielile aferente lunilor decembrie si ianuarie.

 

"Este putin probabil sa primim pana la sfarsitul anului a treia transa din imprumut, dar sunt sanse foarte mari ca in ianuarie sa primim cel putin una dintre transe. Dispunem de resurse financiare pentru a acoperi cheltuielile aferente lunilor decembrie si ianuarie", a spus Emil Boc.

Acesta a mai declarat ca autoritatile vor respecta in continuare angajamentele internationale si a amintit ca se asteapta validarea rezultatului alegerilor prezidentiale si formarea unei majoritati pentru constituirea noului guvern, care sa discute si cu oficialii Fondului Monetar International, informeaza Mediafax.

O delegatie a Fondului Monetar International si Comisiei Europene va sosi in aceste zile la Bucuresti, pentru discutii pe marginea bugetului pe 2010.

Ministrul interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat tot lun, pentru ziarul Gandul, ca proiectul de buget pe 2010 este gata in proportie de 95%.

Tags: fmi, imprumuturi,

FMI, din nou la Bucuresti. Pogea spune ca nu va cere derogari
La anul, crestere de 2% din PIB? Asa spune Emil Boc!
Fara FMI, cursul ar fi fost de 6 lei/euro, adica ar fi urcat cu 67%
VIDEO PROTVPLUS.RO