Exporturile ne salveaza afacerile pe timp de criza
Este parerea managerii unor companii din domeniul auto, dar si de confectii, unde lucrurile incep din nou sa mearga.Iar comenzile venite din strainatate se simt imediat: in plina criza, aceste companii au reinceput sa faca angajari.
La Cugir, fabrica de componente auto pentru concernul german Daimler da semne de revigorare. Aici se produceau roti dintate si cutii de viteza pentru autoturisme Mercedes. De curand, au fost transferate 4 linii de productie de la Berlin si Stuttgart, iar societatea urmeaza sa se extinda si la Sebes, cu o sectie de componente pentru autocamioane.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daca anul trecut societatea avea 315 angajati, pana in vara firma intentioneaza sa mai angajeze 100 de muncitori. Nemtii vin acum la noi pentru ca mana de lucru este mult mai ieftina. Partea romana spune ca greul a trecut si deja isi face planuri pentru noi investitii.
Si la Targu Mures, managerii unei firme romano-austriece, producatoare de cablaje auto, si-au recapatat optimismul. Dupa luni de zile in care comenzile scadeau continuu, iar o parte din angajati nu isi mai aveau rostul, au venit si vremurile bune.
Numarul mare de contracte cu fabricantii de autoturisme din tarile europene, dar si din Asia ori Africa i-au determinat sa angajeze inca 30 de oameni.
Lasam in urma piata auto si e indreptam catre cea de confectii. La Cluj, exporturile unei fabrici de lenjerie au crescut cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Produsele clujene pleaca zilnic spre peste 20 de tari din Europa, Orientul Mijlociu, Asia Africa, America si Australia.
Deocamdata, cresterile se simt doar la exporturi. Pe piata interna, cererea este in continuare scazuta, semn ca romanii sunt inca departe de a fi iesit din criza.