"Din cauza crizei economice, riscam o criza sociala!"

Ultima actualizare: 20-05-2012 19:26

Este avertismentul lui Jean Claude Juncker, presedintele zonei Euro. El a adaugat ca urmeaza cea mai severa recesiune din 1945 incoace.

 

In plus, ea va fi mai lunga decat au prevazut initial specialistii. Oficialii de la Bruxelles au refacut primele estimari si spun ca anul acesta economia Uniunii Europene se va contracta cu 4%.

Jean Claude Juncker prevede ca numarul tot mai mare de someri va duce la o adevarata criza a locurilor de munca, care se va prelungi si in 2010. Exista insa si sperante in ceea ce priveste evolutia economiei.

Sindicatele franceze au anuntat deja noi mobilizari: spre sfarsitul lunii, oamenii vor iesi in strada cerand astfel guvernului sa ia masuri mai prompte pentru a depasi criza.

In acest timp, Christine Lagarde, ministrul de finante francez, incearca sa modifice proiectul de lege al Comisiei Europene menit sa reglementeze sistemul financiar.

13 din cele 16 state aflate in Zona Euro vor depasi anul viitor limita autorizata pentru deficitul public de 3% din PIB, potrivit specialistilor Comisiei Europene. Doar Finlanda, Cipru si Luxemburgul vor fi, se pare, la adapost.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO