"Debandada" - cuvantul de ordine in institutiile publice!
De cand s-a anuntat oficial ca se vor comasa si ca in jur de 10.000 de bugetari vor fi pusi pe lista de concedieri, ies la suprafata si adevaratele probleme ale aparatului administrativ.
De pilda, sunt agentii care isi suprapun competentele, iar multi dintre cei panditi de somaj erau, de fapt, de mult inclusi in programe de disponibilizari colective.
"Exista inca si-n ANRE (n.r. Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei) si-n ARCE (n.r. Agentia Romana pentru Conservarea Energiei), oameni care nu-si gasesc locul, oameni care nu au foarte bine definit ceea ce au de facut. Sunt autoritati ale statului care isi suprapun competentele si atributiile," este de parere Petru Lificiu, presedinte ANRE.
Anumite voci considera insa ca disparitia institutiilor pe care le conduc va costa scump statul. De exemplu, banii europeni castigati ar trebui inapoiati.
Desi jumatate din disponibilizarile anuntate sunt din subordinea Ministerului Economiei, concedierile nu vor afecta foarte multi salariati. Cifra totala i-a inclus si pe cei care fac deja parte din programele de disponibilizare colectiva derulate de cativa ani.
Calculul final facut de guvernanti arata ca 141 de institutii ale statului vor disparea sau vor fi comasate, in timp ce aproximativ 9.000 de oameni vor ramane fara un loc de munca.
Citeste si:
FMI: "Reduceti cheltuielile cu peste 1 miliard de euro!"
Concediu fara plata la toamna, pentru toti cei 1,4 milioane de bugetari!
Sursa: Pro TV
Etichete: guvern, bugetari, disponibilizari, ministerul economiei,
Dată publicare:
13-08-2009 00:00