De la sfidare la capitulare: sase zile care au ingenuncheat Irlanda


Ultimul update: Luni 14 Mai 2012 00:11
Sursa: The Guardian
Data publicarii: Luni 22 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
somaj

Saptamana a inceput in Irlanda prin negari si dezmintiri din partea oficialitatilor ca tara ar fi in criza si ar avea nevoie de ajutor extern, insa dupa numai sase zile guvernul de la Dublin se pregateste sa semneze un acord cu FMI si UE.

"Bailout? Nicio sansa. Guvernul irlandez nu s-ar fi putut exprima mai clar. In timp ce Europa era maturata de zvonuri, la sfarsitul saptamanii trecute, privind negocieri secrete pentru un pachet de salvare de miliarde de euro, ministrii irlandezi ieseau in presa cu dezmintiri vehemente", scrie The Guardian intr-o cronica a saptamanii din perspectiva Irlandei.

"Fictiune!", s-a rastit ministrul justitiei, Dermot Ahern, intr-un interviu acordat duminica trecuta unui post de radio. Ministrul turismului, Mary Hanafin, revenita de la o intalnire cu expatii irlandezi din SUA ingrijorati de situatia tarii de origine, declara ca "nu se pune problema", iar ministrul afacerilor, Batt O'Keeffe, nu avea "cunostinta despre vreo miscare in Europa" si sustinea ca Irlanda nu va renunta la niciun centimetru din suveranitatea cu greu dobandita. Insa aceasta "linie de rezistenta" nu s-a mentinut, noteaza ziarul britanic.

Sursa: The Guardian Pro TV

Ministrul irlandez al Finantelor: Irlanda va solicita finantare externa
Irlanda cere ajutor international! Risca falimentul
Zona euro cade ca un joc de domino, iar problema este moneda unica
VIDEO PROTVPLUS.RO