Criza financiara a lovit necrutator si creditele auto din Statele Unite


Ultimul update: Duminica 29 Aprilie 2012 04:05
Data publicarii: Joi 02 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice

Bancile isi iau toate precautiile posibile inainte de a acorda un imprumut pentru achizitionarea unei masini noi.

Iar companiile de leasing au oprit finantarea. Sau in cel mai bun caz pun clientilor conditii peste conditii.

La un secol de la lansarea legendarului Ford T, masina care "a pus America pe roti", cumpararea unui autoturism nou a ajuns un vis greu, daca nu imposibil de implinit, pentru tot mai multi americani.

Criza financiara a izbucnit din cauza creditelor imobiliare fara acoperire. In lipsa de lichiditati sau chiar in pragul falimentului mai marii bancilor sufla acum si in iaurt. Asa ca obtinerea finatarii pentru o masina noua are putini sorti de izbanda.

Vedem numeroase reintrari in posesie, executarea ipotecilor, sau cedarea creditelor ipotecare. Pare sa fie un fenomen foarte raspandit si chiar contagios, incluisv in clasa de mijloc
William Feinstein, dealer auto

Firmele de leasing care lucrau cu cei trei mari constructori auto - Ford, Crysler si General Motors - au oprit finatarea sau au impus restrictii draconice. Urmarea: procentul imprumuturilor aprobate pentru achizitionarea masinilor a scazut aproape la jumatate.

Asta in conditiile in care oamenii oricum ezitau sa faca o investitie mai mare, bulversati de scumpirea petrolului, inflatie sau prabusirile de la burse.

600 de dealeri auto au pus lacatul la afacerea lor anul acesta, iar analistii se tem ca anul viitor alte cateva mii vor avea aceeasi soarta.

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in usoara crestere
SIF-urile castiga 3% in deschiderea Bursei
Bechtel:
VIDEO PROTVPLUS.RO