Bancile au redus dobanzile la credite! Pentru romani sunt tot scumpe!

17-11-2009 00:00


Semne timide de prietenie din partea bancherilor. Unii si-au dat seama ca proasta reputatie li se trage in primul rand de la dobanzile exagerate. Asa ca pe alocuri au ieftinit anumite credite.


Cei de la Piraeus au redus dobanzile atat la imprumuturile ipotecare, cat si la cele de nevoi personale, cu aproximativ 1%.

Astfel, dobanda pentru un credit de consum in lei ajunge la 18%, iar cea pentru un credit ipotecar in euro la 8%. Insa cineva care este deja la un nivel foarte ridicat al cheltuielilor si al ratelor la banci s-ar putea sa nu fie eligibil.

Si cei de la Unicredit au scazut saptamana trecuta dobanzile cu 1,5%, dar numai la creditul imobiliar in euro. Acelasi lucru l-au facut si cei de la Millennium in urma cu ceva vreme. Problema este ca avansul solicitat de banca este foarte mare, iar sumele acordate prea mici.

Mai nou si varsta este un criteriu daca vreti niste bani. Unele banci nu acorda imprumuturi celor care nu au peste 25 de ani.

Anul acesta a fost aproape mort pentru finante. Exista si unitati bancare care nu au dat niciun leu de la inceputul anului.

VIDEO PROTVPLUS.RO