Am putea fi campionii Europei! Dar migdalele si nucile noastre putrezesc
Romanii sunt primii care pierd afacerile mari. De exemplu, am putea hrani cel putin un sfert din Europa cu recolta de migdale si de nuci de anul asta, dar le lasam sa putrezeasca.
Lipsiti total de inspiratie, cumparam aceste produse de la italieni sau de la spanioli cu de trei ori mai multi bani. Chit ca Ministerul Agriculturii are o strategie prin sertare, multe statiuni de cercetare sunt lasate in paragina.
In paradisul migdalilor de la Tohani, migdalii au rodit degeaba. Nu merge nimeni sa vanda samburii. De cumparat, le cumparam pe ale ibericilor, cu aproape 30 de euro kilogramul. Asadar "zdrobim" o piata de milioane de euro cu un troc de doi lei, pe ulei si zahar.
Mii de hectare cu aluni, castani si migdali au fost rase dupa '90 din statiunile Pietroasele, Oradea si Constanta.
Totul e sa vrem, dar suntem putin obositi!