Statul ofera 45 de euro pe hectarul de teren luat in arenda si cultivat

Dată publicare: 19-10-2010 00:00
Dată actualizare: 30-06-2012 08:41


Cu bani europeni viseaza responsabilii din agricultura sa rezolve si problema terenurilor abandonate. Daca initial i-au amenintat cu amenzi insemnate pe proprietarii de pamant nelucrat, acum vor sa ii stimuleze.

Propunerea oficialilor promite celor care isi lucreaza terenul sau ii lasa pe altii sa faca asta in locul lor, 45 de euro timp de 45 de ani. In tarile unde a fost aplicat acest sistem, suprafata fermelor a crescut semnificativ.

Oamenii nu zic nu, dar nici nu par foarte lamuriti.

Carcotasii nu cred ca vor gasi investitori care le ia in arenda parcelele mici. Si totusi responsabilii din minister pluseaza.

Se va porni de la 25 de euro pe hectar, pentru 25 de ani, in fiecare an de arendare. Apoi se vor da pana la 30, 40, chiar 100 de euro pe hectar daca arendeaza pamantul pe 25 de ani, spune ministrul agriculturii, Valeriu Tabara.

Ordonanta de urgenta privind curatarea terenurilor se afla in parlament. Ministrul Agriculturii va negocia curand la Bruxelles acordarea primei pentru parloage, pentru ca cel mai probabil ajutorul va fi o subventie de la bugetul statului.


VIDEO PROTVPLUS.RO