Adio dolar! Din 2009 euro va deveni moneda de referinta mondiala

Dolar

Potrivit ministrului fancez al economiei, Christine Lagarde, anul 2009 va consfinti monedei euro un nou statut: aceea de moneda de referinta in sistemul financiar mondial.


Potrivit Reuters, trecerea dovedeste puterea economica a Uniunii Europene, in special in cadrul finantelor publice insa poate avea consecinte nefaste asupra economiei.

Astfel, analistii economici avertizeaza asupra faptului ca schimbarea monedei de referinta ar provoca o volabilitate foarte ridicata si ar produce o crestere a inflatiei in Europa.
 
Dolarul american este, incepand cu anul 1944, principala valuta de referinta a sistemului financiar mondial si in tot acest timp, autoritatea sa nu a fost contestata niciodata.


Te provocam la concurs! Castiga zilnic telefoane mobile Samsung! Intra in cursa pentru un Nissan Qashqai!

Click aici pentru a te inscrie! 

Citește și
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat


 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Obama castiga, dolarul creste
Obama castiga, dolarul creste

Dolarul a crescut usor, miercuri, in raport cu principalele valute de referinta deoarece victoria lui Barack Obama a alimentat un curent de optimism cu privire la perspectivele economice.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.