Adio, criza gazelor! Dar preturile la carburanti si gaze naturale se maresc
Interminabila criza a gazului rusesc s-a incheiat miercuri oficial, insa nu avem niciun motiv de bucurie daca ne uitam la preturi.
Nici carburantii, nici gazele naturale nu se vor ieftini pentru consumatori, desi, pe plan international, cotatiile au atins minimul ultimilor patru ani.
Cotatia barilului de petrol a coborat saptamana aceasta pana la valoarea de 32 de dolari, situatie in care pretul carburantilor ar trebui sa scada.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Insa... ghinion! Rompetrol a majorat de trei ori pretul carburantilor de la inceputul lui 2009, iar Petrom si Lukoil de doua. Problema este ca nu se vor opri aici.
Petrolistii spun ca acciza marita de la 1 ianuarie si devalorizarea leului nu mai permit ieftiniri. Cu toate astea, cererea este mica, iar preturile, in mod normal, ar trebui sa scada.
Taxele reprezinta peste 50% din pretul unui litru de benzina. Acesti bani ajung in bugetul statului, spun companiile petroliere. Cu alte cuvinte, singurul produs care s-ar putea ieftini este GPL-ul.