Gata cu preturile umflate pentru casele cumparate pe credit ipotecar!


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 22:26
Data publicarii: Miercuri 21 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Noul regulament al BNR cere garantii clare privind locuinta pe care clientul o pune gaj. Acest lucru ii obliga pe evaluatori sa tina cont de criterii, cum ar fi calitatea constructiei si infrastructura zonei. Abia apoi se poate discuta pretul.


In ciuda reducerilor de care auzim, pretrurile caselor raman mari. O zic evaluatorii si atunci se pune intrebarea cat se mai pot incapatana constructorii sa pastreze marje de profit usturatoare.

Este cazul pentru majoritatea proiectelor. 1.800 de euro pe un metru patrat construit, in conditiile in care nu se investesc mai mult de 1.000 de euro. Dezvoltatorii par pregatiti sa faca primul pas inapoi, dar stau cu ochii si pe concurenta.

Ambele proiecte au insa aceeasi problema. Majoritatea bancilor nu mai sunt pregatite sa le finanteze la pretul de strigare.

"Ceea ce ne intereseaza in clipa de fata este, pe langa aceasta calitate a garantiilor, si gradul lor de lichiditate, adica cat de usor poate fi valorificat", spune Radu Topliceanu, director de banca .

Preturile scad fortat, in functie de criterii clare. Primeaza cartierul, calitatea constructiei, infrastructura din zona, utilitatile sau accesul din oras. Apune asadar incet, dar sigur, epoca proiectelor construite oriunde si oricum si vandute apoi la preturi exorbitante.

Romania, al saptelea producator de ciment din UE
Bancile au ajuns sa sufle si in iaurt! Isi aleg clientii pe spranceana!
Domeniul imobiliar cu un picior in prapastie. Doar terenurile se mai vand
VIDEO PROTVPLUS.RO