“M-as intoarce in politica daca ar fi nevoie” sustine Misu Negritoiu

25-10-2009 00:00

Invitatul emisiunii “Dupa 20 de ani” difuzata de Pro Tv de la ora 10:00 a fost directorul general al ING Bank, Misu Negritoiu.

”Pentru bancheri criza este suportabila” spune acesta raspunzind intrebarii lansate de Cristian Leonte, moderatorul emisiunii si aceasta pentru ca in sistemul bancar s-au luat masuri chiar de la inceput.

Dupa parerea lui Misu Negritoiu “criza ne-a facut mai realisti” si a evidentiat erorile din sistemul de business. “Economia romaneasca este la momentul adevarului”, crede directorul general al ING care insa e de parere ca acest declin econimic “e o corectie, nu e sfirsitul lumii”.

Pentru sfarsitul anului acestuia reprezentantul ING estimeaza un curs de 4,5 RON pentru un Euro, iar pentru anul urmator crede ca va fi posibila o intarire a leului.

Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”) si Claudiu Pandaru (redactor-sef “Gandul”) i-au adresat intrebari directorului general al ING referitoare la politica bancilor pentru anul viitor. “In 2010 exista premise ca bancile sa scada dobinzile la credite”, crede Misu Negritoiu care insa e de parere ca bancherii au gresit cind au dat atit de usor credite.

Directorul general al ING recomanda populatiei sa-si aiba economii atit in euro, cit si in lei, iar dupa parerea sa cea mai profitabila afacere in acest moment este tot cea din imobiliare. Iar cei care cumpara locuinte in acest moment se pot astepta la un profit peste 3 pina la 5 ani.

In privinta situatiei politice din Romania, Misu Negritoiu afirma ca nu crede in viabilitatea unui guvern de tehnocrati. Este adevarat ca aceasta poate parea la un moment dat o solutie, insa “criza trebuie rezolvata de politicieni”.

Directorul general al ING sustine ca s-ar intoarce in politica daca ar fi nevoie, dar nu ar accepta sa faca acest lucru intr-un guvern de tehnocrati.

Pornind de la necesitatea deschiderii unor noi piete, Misu Negritoiu a dat exemplul taranilor din Dabuleni, locul sau natal, care, la fel ca multi altii, nu beneficiaza de un sistem organizat pentru a-si vinde produsele.

Directorul general al ING si-a amintit si de “trocul” pe care il face adesea cu “vecinul” Mugur Isarescu – guvernatorul BNR ii da prune, mere si pere pentru a face tuica, iar Misu Negritoiu ii da la schimb pepeni...


VIDEO PROTVPLUS.RO