Mircea Geoana: Nu vom vota nici a doua propunere de premier

18-10-2009 00:00

PSD nu-l va vota nici pe al doilea premier propus de Traian Basescu, iar alegerile parlamentare anticipate sunt, chiar in aceasta situatie, "improbabile". Curtea Constitutionala trebuie sa se pronunte asupra acestui aspect, a spus el.


"In acest moment, opinia mea este ca aceste alegeri sunt improbabile. Ramane de vazut, inclusiv la Curtea Constitutionala, daca o eventuala cadere de doua ori a unui Guvern inseamna automat, pentru un nou mandat de presedinte, dizolvarea Parlamentului. Acest lucru este inca neclar din punct de vedere juridic si constitutional", a spus Geoana, in emisiunea "Dupa 20 de ani".

"Traian Basescu vrea cu orice chip sa-si pastreze Guvernul la butoane pentru organizarea alegerilor prezidentiale. Preferinta lui este pastrarea Guvernului Boc: a lui Blaga la Interne, a lui Pogea la Finante, a lui Berceanu la Transporturi si Agricultura, a doamnei Udrea la toate ministerele de care se ocupa. Propunerea Croitoru este o perdea de fum", a spus Geoana.

Geoana a mai spus ca i-a cerut lui Klaus Johannis sa-si aleaga 15 ministri, in selectarea carora nu se va implica, precizand ca in partea de program economic are o "viziune" mai coerenta cu privire la lupta impotriva crizei.

Mircea Geoana, invitat la "Dupa 20 de ani". Vezi aici emisiunea!


VIDEO PROTVPLUS.RO